Hans-Inge Almgren utvecklar järnvägsbranschen

Utvecklingen går fort framåt för järnvägsföretag. Samtidigt ställer hållbarhet nya krav på branschen och det är ont om arbetskraft. ”Företag inom järnvägsbranschen har en enorm förändringsresa framför sig och står inför många utmaningar. Utmaningar som vi vill vända till möjligheter.”

Snabbfakta

Titel: Verksamhetsutvecklare Nordic Infracenter och projektledare för Evolve
Anställd: Sedan mars 2023
Personliga intressen: Socialt umgänge och nätverkande, både på jobbet och på fritiden. Familj, barn, barnbarn och vänner har en stor plats i livet!

Arbetsuppgifter:
• Stöttar och utvecklar företag verksamma inom järnväg, transport och logistik
• Förmedlar affärer och rekommenderar lämpliga entreprenörer och företag
• Omvärldsbevakar, som hjälper Nordic Infracenters intressenter att hålla koll på nyheter

Efter 20 år som konsult i eget företag har Hans-Inge Almgren en bred kompetens med erfarenhet från såväl privat näringsliv som offentliga organisationer. Hans uppdrag har främst fokuserat på verksamhetsutveckling och företagsanalyser. Under åren har Hans-Inge guidat nästan 300 företag inom olika branscher genom certifieringar och revisioner. Han har även jobbat som vd för ett certifieringsföretag samt som avdelningschef vid tidigare Banverkets Industridivision.   

I dag har Hans-Inge i uppgift att driva Nordic Infracenter som är en bifirma till Nässjö Näringsliv AB. Nordic Infracenter erbjuder ett utvecklingsnav bestående av nätverk, utbildning och innovation till järnvägsintresserade. De driver framtidens utveckling och identifierar utbildnings- och förändringsbehov hos sina målgrupper för att skapa ett konkurrenskraftigt samt hållbart utvecklingsnav.

Hans-Inge är även projektledare för Evolve som är ett nationellt, treårigt projekt som vänder sig till logistikföretag och logistikintensiva verksamheter i Jönköpingsregionen. Företagen som medverkar i projektet får hjälp med att utveckla sin konkurrenskraft genom affärsutveckling med fokus på hållbarhet.

”I Nässjö finns det ett stort antal företag som är specialiserade inom infrastruktur och det är vi unika med i Sverige. De här företagen täcker hela spektret – från entreprenörer till konsulter och utbildningsföretag – vad du än söker inom transport, järnväg och logistik så finns det här!”

När ska du kontakta Hans-Inge?

När du vill ha hjälp att utveckla ditt företag inom järnväg. Om du vill komma in i branschen eller ha tips och råd om hur den fungerar.

Hans-Inge Almgren
Verksamhetsutvecklare Nordic Infracenter

0380-474 80
hans-inge@nordicinfracenter.se