Vår hemsida har utgivningsbevis

https://www.nnab.se har utgivningsbevis som är utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv

Ansvarig utgivare: Claes Johansson, vd.

Vad är ett utgivningsbevis?

Utgivningsbevis är ett intyg om att en webbsida, tidning, film, tv- eller radioprogram har registrerats som publikation och därmed har ett grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

Varför har Nässjö Näringsliv ett utgivningsbevis?

Att vår hemsida har ett utgivningsbevis innebär att det är tillåtet för oss att publicera personuppgifter, som till exempel namn eller bilder på dig utan att vi behöver din tillåtelse. Det här ger oss möjligheter att visa fotografier och filmer från olika händelser och evenemang som sker i näringslivet. Vårt uppdrag är att stärka näringslivet och som en del i det arbetet vill vi lyfta vad som sker i vår kommun. Här finns det mycket att vara stolt över!

Även fast vi har utgivningsbevis försöker vi alltid att fråga dig om lov innan vi till exempel fotograferar. Vid större arrangemang där vi fotograferar publikhav är detta, av förståeliga skäl, inte möjligt.

Har alla webbplatser ett utgivningsbevis?

Alla webbplatser som publicerar personuppgifter har inte utgivningsbevis och för dem gäller dataskyddsförordningen (GDPR). Dataskyddsförordningen gäller även för vår verksamhet förutom på vår hemsida där utgivningsbeviset gäller istället. I vår Integritetspolicy kan du läsa om hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.

Vad kan jag göra om jag inte vill att mina personuppgifter ska finnas på www.nnab.se?

Kontakta ansvarig utgivare för webbplatsen och be om att få dina uppgifter raderade. Utgivningsbevis för webbplatsen innebär att vi har rätt att publicera dina uppgifter och behöver egentligen inte ta bort dem. Myndigheten för press, radio och tv kan inte ta bort personuppgifter åt dig heller, eller be oss som driver webbplatsen ta bort uppgifterna. Däremot är vi måna om dig som person och om du inte önskar att synas på vår webbplats vill vi att du kontaktar oss.