Erik Nygårds lyfter kompetensfrågan

Erik Nygårds är Nässjö Näringslivs expert på kompetensförsörjning. När du saknar en viss kompetens eller utbildning är det Erik som du ska ringa! ”Att du som företagare är engagerad och är med och påverkar är viktigt!”

Snabbfakta:

Titel: Affärsutvecklare
Anställd: Januari 2017
Personliga intressen: Föreningsliv och samhällsengagemang; aktiv som kommunpolitiker i hemstaden Tranås.

Arbetsuppgifter:
• Coachar företag som vill komma vidare i sin affärsutveckling
• Stöttar kommunens företag i kompetensförsörjningsfrågor
• Utvecklar samverkan mellan näringsliv, utbildningsanordnare och Arbetsförmedlingen

Erik Nygårds är kommunikatören som blev entreprenör och lämnade den akademiska världen för att bli företagare. Nu har han varit företagare i 20 år – bland annat som delägare i ett bemanningsföretag. Han har också jobbat som utvecklingsledare för Tranås Utbildningscentrum och som personalchef hos snustillverkaren Skruf. I dag är han egen företagare och konsult med uppdrag hos oss på Nässjö Näringsliv. Erik vet hur det är att driva företag i både goda och dåliga tider och har jobbat med kompetensförsörjning i hela sitt yrkesliv. När det gäller den egna kompetensen är det förmågan att på ett engagerat och respektfullt sätt analysera företagarens situation som han värdesätter högst.

Hos Nässjö Näringsliv ansvarar Erik för kompetensförsörjningsfrågorna vilket innebär att han stöttar kommunens arbetsgivare i sökandet efter rätt kompetenser, men också när det gäller att utveckla och behålla sin personal. Som strategisk kompetensförsörjningspartner anser Erik att det är viktigt att man är lyhörd för att kommunens företag har många olika behov. I samverkan med näringsliv, kommun och utbildningsanordnare jobbar han för att utbildningsutbudet ska matcha företagens önskemål, bland annat genom kompetenskartläggningar.

Erik jobbar även med nyanländas kompetensutveckling och integration i arbetslivet, vilket inte bara gör stor skillnad för den enskilda individen utan också ökar företagens möjligheter att hitta engagerade och kunniga medarbetare.

”Det som gynnar Nässjö ur ett kompetensperspektiv är att vi har ett lokalt utbildningssystem som vi kan vara stolta över. Vi har en stor bredd i det lokala utbildningsutbudet, där till exempel Teknikcollege och Nässjöakademin sticker ut. Närheten till Jönköping och mycket goda tågförbindelser åt alla väderstreck underlättar den regionala och nationella kompetensförsörjningen. Bra logistik gör att ledningsgrupper enkelt kan resa hit för olika möten, samtidigt som det är smidigt att dagspendla till Nässjö för dem som bor i regionen.”

När ska du kontakta Erik?

När du vill ta ditt företag till nästa nivå – från att stärka tillväxten eller utöka kundbasen till kompetensutveckling och personalstrategi. Du kan också kontakta Erik om du befinner dig i en utmanande situation för att få coachning.

Erik Nygårds
Affärsutvecklare

0380-474 77
erik@nnab.se