Starta företag

Är du på gång att starta företag i Nässjö kommun och behöver hjälp på vägen? Då ska du kontakta oss på Nässjö Näringsliv!

Vi vill se så många nya och framgångsrika företag i Nässjö kommun som möjligt. Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning för dig som funderar på att starta företag och arrangerar Starta eget-kurser. Våra affärsutvecklare har hjälpt hundratals personer att förverkliga sina idéer och har bred och lång erfarenhet av företagande inom olika branscher. Vi har också nära samarbete med Nässjö kommun, fastighetsägare, banker, advokatbyråer och flera andra aktörer som du behöver ha kontakt med. Genom vårt stora nätverk kan du få snabb tillgång till experter inom en rad områden utan att själv behöva jaga rätt på personer, befattningar eller kompetenser. Ett arbetssätt som vi kallar för OneDoor.

Utöver att vi har nära kontakt med fastighetsägare förfogar vi dessutom över kontorslokaler i Nässjö Business Park och förmedlar industriytor i Nässjö Industriby. Vid mån av plats erbjuder vi nyföretagare gratis arbetsplats upp till tre månader!

När du ska starta ett företag är det bra att ha en affärsplan, både för din egen och andras skull. Du hittar vår affärsplan här.

lokaler.nnab.se kan du läsa mer om våra lokaler och även hitta lediga objekt i Nässjö kommun.

Personlig rådgivning

Oavsett hur långt du har kommit med din affärsidé är du alltid välkommen att träffa oss. Hos oss får du individuell rådgivning och hjälp med att:

  • testa och konkretisera din affärsidé
  • gå igenom dina ekonomiska kalkyler och budget
  • se över dina investeringsbehov och finansiering
  • se över dina kapitalbehov
  • ta fram eventuella avtal och tillstånd
  • diskutera din marknad
  • registrera ditt bolag
  • komma i kontakt med viktiga aktörer, som Nässjö kommun

Värdefulla länkar för dig som ska starta företag

Här har vi samlat ett utbud av länkar till organisationer och myndigheter som underlättar för dig som är eller planerar att bli egenföretagare.

Almi Företagspartner
Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser samt förmedlar utvecklingsmedel till små och medelstora företag som vill komma igång med en ny affärsidé eller växa.

Business Sweden
Business Sweden hjälper dig som vill importera och/eller exportera varor internationellt.

Finansieringsportalen
Finansieringsportalen samlar regionala finansieringsalternativ som finns tillgängliga för företagare i Jönköpings Län.

Nässjö kommun
Hos Nässjö kommun får du information om kommunens tjänsteutbud, blanketter för bygglov, serveringstillstånd med mera.

Science Park
Science Park erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som vill starta företag.

Verksamt
Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som ska starta, redan driver, vill utveckla eller ska avveckla ett företag. På deras hemsida får du hjälp att planera och komma igång med ditt företag, till exempel att välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan och registrera ditt företag.

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte att höra av dig till oss.

Peter Johansson
Affärsutvecklare

0380-474 73
peter@nnab.se