Nystartat Nässjöbolag driver byggprojekt för miljontals kronor

3 min läsning Publicerad 20 april 2021

Ett nytt företag har startats i Nässjö och det med en rivstart. Småländska Hem har skrivit ett långsiktigt samarbetsavtal med Anebyhusgruppen och har fått förtroendet att bygga bostäder i fem kommuner. ”Det sammanlagda värdet för alla våra pågående projekt är drygt 250 miljoner kronor”, säger Christian Brännström, från Småländska Hem.

Jim Andersson och Christian Brännström på Småländska Hems kontor.
Jim Andersson och Christian Brännström på Småländska Hems kontor.

Kontorshotellet Nässjö Business Park har fått en ny hyresgäst – Småländska Hem. Företaget drivs av Christian Brännström, Jim Andersson, Sanjay Yoshi och Dev Yoshi. Tillsammans har de en vision om att skapa hållbara och trivsamma hem.

– Småländska Hem är ett projektutvecklingsföretag som bygger parhus, radhus, kedjehus och flerfamiljshus i samarbete med Anebyhusgruppen, säger Christian Brännström, projektansvarig. Vi drivs av att skapa hemmet för alla och därför ser vi till att bygga både hyresrätter och bostadsrätter med hög kvalitet, men till en månadskostnad som understiger 10 000 kronor, fortsätter han.

– Vi drivs också av att skapa hem som konsumenterna faktiskt vill ha, tillägger Jim Andersson, vd. Innan vi beslutar oss för vad vi ska bygga i en ort, får mäklare, kommuninvånare, politiker och kommuntjänstemän vara med och bestämma vad för typ av bostad och design husen ska ha baserat på marknadens behov och önskemål, fortsätter han.

Även trendrapporter vägs in i beslutet. 

– Det är oerhört viktigt att bygga för framtiden. Arkitekten Thomas Sandell brukar prata om att man kommer vilja bo i den så kallade 10-minutersstaden. En stad där man har max 10 minuter till allt: jobbet, förskolan, mataffären. Att åstadkomma detta kommer vara betydligt lättare i en mindre stad, men samtidigt ser vi att många mindre kommuner behöver hjälp med att komma igång med detta arbete. Därför jobbar vi med både bostadsutveckling och samhällsutveckling, säger Christian Brännström.

Här är Småländska Hem på gång att bygga

Småländska Hem har skrivit markanvisningsavtal med Nybro, Oskarshamn, Värnamo, Mullsjö och Nässjö. Totalt handlar det om ca 100 bostäder.

– I Nässjö vill vi bygga fyra nyckelfärdiga parhus med totalt åtta bostäder. De kommer ut till salu nu vid månadsskiftet och om allt går som planerat är de inflyttningsklara till sommaren 2022, säger Jim Andersson.

Här, på Riddaregatan i kvarteret Ledet i Nässjö, vill Småländska Hem bygga fyra parhus på tomterna Borgen 1 och Borgen 2.
Småländska Hus bygger såväl klassiska som moderna hus. Parhusen i Nässjö blir i modern stil med pulpettak, färdig altan och underhållsfri träfasad då man använder sig av en specialutvecklad ytterpanel kallad superwood.
Husen i Mullsjö kommer att bli i samma stil som husen i Nässjö.
I Värnamo bygger man åtta parhus i klassisk stil med väl tilltagna trädgårdar.

Så många jobbar på företaget

Idag jobbar nästan alla fyra delägare heltid på Småländska Hem.

– Vi köper även in många tjänster från andra lokala företag. Förutom oss ägare sysselsätter vi idag fyra personer. När projekten kommer igång ordentligt kommer vi sysselsätta omkring 20 personer och vi kommer troligtvis att behöva anställa en arkitekt eller projektledare, säger Jim Andersson.

Vad är ert framgångsrecept?

– Vi såg till att ha en stark finansiär i ryggen, rätt typ av kompetens och kontakter. Vi kompletterar varandra oerhört bra kunskapsmässigt och vi fann våra roller väldigt snabbt, svarar Jim Andersson.

– Vi har även fått bra stöd av Nässjö Näringsliv, speciellt från Peter Johansson. Han har bland annat hjälpt oss att registrera bolaget, hitta kontorslokaler och få kontakt med kommunen, vilket har gjort att vi har kunnat ta snabbare steg framåt, säger Christian Brännström.

>> Läs mer på Småländska Hems hemsida


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.