Skapa Business – nytt säljföretag i Nässjö

2 min läsning Publicerad 30 november 2021

Ett nytt bolag med namnet Skapa Business sköter hela eller delar av säljprocessen åt företag. ”Vi ser ett stort behov på marknaden”, säger VD Karl-Johan Zaring.

Urban Persson och Karl-Johan Zaring.

Nyligen startade Urban Persson och Karl-Johan Zaring upp Skapa Business, ett företag som innan lansering har fått in många förfrågningar. De har redan anställt en person och under det kommande året siktar man på ytterligare en.

– Många företag som gått och tuffat på fick en chock under corona. Plötsligt insåg man att man måste nå ut till företag, måste marknadsföra sig. Man vill inte hamna i den fällan igen, och är öppna för mer flexibla lösningar än innan pandemin, säger Karl-Johan Zaring, VD.

Idén till Skapa Business föddes ur mötet mellan Urban Persson och Karl-Johan Zaring. Urban såg ett behov i sitt eget företag Newtech IT att nå ut till nya kunder och gick i valet och kvalet mellan att bygga upp en egen säljorganisation eller att starta ett externt bolag. När han träffade Karl-Johan Zaring, med lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring, föll valet på det sistnämnda.

– Man säger att det brukar ta upp till ett år innan en ny säljare betalar sig själv. Eftersom vi är vana vid att vara flexibla kan vi skapa resultat snabbare, säger Karl-Johan.

Det handlar emellertid inte om krängande försäljning. Skapa Business har nödgats säga nej till en del potentiella kunder, eftersom man främst vill arbeta med långsiktiga relationer med hög integritet.

– Vi vill tydligt inte jobba med krängande försäljning, utan vi vill jobba med mervärdesskapande försäljning. Till skillnad från många andra i branschen arbetar vi inte med rena provisionsupplägg utan vill ta ett större ansvar för uppdragsgivaren.

Som säljföretag erbjuder Skapa Business samtliga delar i ett försäljningsarbete: mötesbokningar, kundmöten, hela vägen till påskrivna avtal. De erbjuder även workshops inom digital marknadsföring och föreläsningar inom affärsmannaskap.

– Jag känner inte till något företag som sysslar med detta i Nässjö, så jag tror att det finns en lucka att fylla här. Och responsen har varit mycket stor redan, avslutar Karl-Johan Zaring.


Just nu erbjuder Skapa Business våra intressenter 20% rabatt på sina samtliga tjänster de tre första månaderna som ny kund. >> Läs mer om erbjudandet här