Greens och PiggaButiken storsatsar

3 min läsning Publicerad 2 december 2021

De båda butikerna Greens och PiggaButiken utökar sina verksamheter. PiggaButiken kommer att utöka med en yogastudio och Greens satsar på workshops – båda två flyttar in i nyrenoverade lokaler.

Katarina Carltad inne i Greens nuvarande lokaler, framför det område som ska bli en yogastudio.

En rockad är på gång i centrala Nässjö. PiggaButiken ska flytta in i Greens nuvarande lokal och Greens ska flytta in i tidigare Beson. Till PiggaButikens nuvarande lokal är en helt ny aktör (ännu hemlig) på gång in. Krångligt? Inte alls.

PiggaButikens två ägare Katarina Carltad och Daniel Tadic har sedan flera år utöver sin butiksverksamhet i Nässjö och Tranås även framgångsrikt drivit en webbutik. Nu ska de dessutom lansera en egen serie hudvårdsprodukter och egna kosttillskott är också på gång. Allt detta – och inte minst Katarinas yogaverksamhet – kräver en större lokal.

–  Det kommer att bli som ett hälsocenter. Vi flyttar med butiksdelen med hela vårt befintliga sortiment med hudvård och kosttillskott samtidigt som vi utökar med ett extra behandlingsrum då vi har stor efterfrågan på behandlingar. PiggaButikens Yoga & Wellnesstudio får också en plats i de nya lokalerna dit man kan komma på yoga, meditation och hälsoevents. Avslappnande lunchyoga kommer att erbjudas för företag inne i centrum, en speciell lugn meditativ yogaform där hjärnan får vila och hämta kraft. Vi har redan i dagsläget företag som använder sina friskvårdspengar hos oss vilket vi vill utveckla mer. Kundkvällar för privatpersoner och företag kommer erbjudas. Vårt webblager kommer också finnas i den nya lokalen, säger Katarina.

Flytten innebär en storsatsning där PiggaButiken ska kunna fungera som en destination för människor från hela landet.

– En stor del av våra webbkunder kommer från Stockholm och i och med att det är så enkelt att ta sig med tåg till Nässjö kommer vi ha en del events för våra webbkunder. Vi har en hel del att dela med oss av med tanke på den långa erfarenheten vi har i hälso- och hudvårdsbranschen. Vi har satsat mycket på webbhandeln, men även det fysiska mötet är efterfrågat, säger Katarina.

Greens in i ”outstanding” lokal

PiggaButiken flyttar in i sina nya lokaler i mars och innan dess kommer Greens att flytta ut. Även de kommer att utöka sin verksamhet till att omfatta annat än ren butikshandel.

– Vi har varit suga på att göra mer än att bara ha en butik, att arrangera workshops och olika temakvällar. Jag har flera ben att stå på, jag är diplomerad mindfulnessinstruktör och sysslar även med fotografering, så en del av lokalen kommer att vara en studio, säger Julia Swanberg, Greens.

Greens började under förra året att ändra sortimentet, vilket har mottagits väldigt väl. Den nya lokalen blir visserligen något mindre än den nuvarande, men det innebär att man kommer att välja ut godbitarna ur sortimentet.

– Kunden kommer känna igen sig sortimentsmässigt, men lokalen är outstanding. Vi plockar fram gamla fönster, gamla tegelväggar, och har verkligen fått fram den gamla stilen, samtidigt som det blir supermodernt, säger Julia.

Rör på sig i stadskärnan

Såväl PiggaButiken som Greens kommer alltså snart befinna sig i nya, fräscha lokaler, samtidigt som ytterligare en butik flyttar in.

– Det har varit mycket som har hänt i utkanten av stan, i Almenäs och uppe vid Sörängsrondellen, vilket är roligt, men det är kul att det händer något inne i stadskärnan också. Det är även viktigt med tanke på att många flyttar in i stadskärnan och det är fler som rör sig här nu. Det känns roligt att få vara en del av den utvecklingen, avslutar Katarina Carltad.