Nytt investmentbolag satsar på föreningslivet i Stensjön

2 min läsning Publicerad 29 augusti 2022

Bengt Johansson och Henrik Almström är två engagerade Stensjöbor som har startat ett nytt investmentbolag, Nömmen invest. Med hjälp av bolaget har de investerat i en ny padelbana i Stensjön. Både Bengt och Henrik är engagerade i flera Nässjöföretag, men nu var det dags att satsa på hemmaplan. ”Vi ville göra något för samhället och inte bara för oss själva”, säger Bengt.

Henrik Almström och Bengt Johansson på den nya padelbanan.

I juni öppnade Stensjöns första padelbana upp, intill Stensjön IF:s fotbollsplan. Bredvid banan finns ett ute-gym som tillhör fotbollsklubben, där man är välkommen att ta ett uppvärmningspass när man behöver. De hoppas på att utomhussäsongen fortsätter in i oktober så att man kan fortsätta spela ett tag till.

– Det är trevligt att spela utomhus, det känns friskare på något sätt, säger Henrik.

Sedan banan öppnade i juni har de fått fin respons.

– Det har varit mycket fina kommentarer när vi har publicerat om banan på internet och ”Jocke” Bromander, som är vår kontakt i Stensjön IF, berättar att laget har längtat efter en padelbana så den har tagits emot bra, säger Henrik.

Nömmen Invest tycker att pengar är mindre viktigt att prata om i sammanhanget eftersom meningen är att folk ska ha kul, däremot berättar de att fotbollsklubben vinner en del för varje tid som bokas.

Vi frågade hur det kommer sig att de har investerat i en padelbana just i Stensjön, där fick vi till svar:

– Vi båda bor i Stensjön och vi ser faktiskt varandra från våra trädgårdar. En dag kom Henrik med en idé och det var inte svårare än så. Vi själva tycker det är roligt med padel och vi ville göra något som gynnar samhället, inte minst Stensjön IF.

De har träffat på många som vill testa att spela padel men känner att det inte är värt att köpa ett racket, därför kommer inom en snar framtid ett skåp där man enkelt kan låna racket.

– Alla är välkomna att spela på padelbanan! Alla kan spela, unga som gamla. Och framför allt är det roligt att spela padel, avslutar Bengt och Henrik.