Fjärilar i magen och kreativ nytändning: Nilssons Blommor storsatsar i nybyggda lokaler

2 min läsning Publicerad 6 september 2022

Nilssons blommor vilar inte på sina lagrar. Nu står det klart att butiken flyttar in i nya, fina lokaler i fastigheten som byggs vid Rådhusgatan.

”Vårt mål är att ge kunderna en ännu härligare shoppingupplevelse!”, säger Marie Ekelund.

Marie Ekelund, butiksägare av Nilssons blommor.

Det är verkligen en lokal affär. När Länsförsäkringar och Höglandets Invest bygger nytt i korsningen Rådhusgatan-Postgatan sluter de lokala handlarna upp kring idén.

Marie Ekelund, floristen och entreprenören bakom Nässjöklassikern Nilssons blommor, är en av dem. Nilssons blir en av de nya hyresgästerna med en 200 kvadratmeter stor butikslokal. Planen är inflyttning senhösten 2023, lagom till julskyltningen.

”Fjärilar i magen”

– Det är mycket fjärilar i magen just nu. Vår butik har ju ändå funnits i samma lokaler i 50 år. Men vi såg det här som en fantastisk chans att få bygga något nytt från grunden och bidra till en ännu bättre shoppingupplevelse för Nässjöborna. Jag tror på den här satsningen och hoppas att den kommer att bidra till att göra city mer förtätat och ännu trevligare att besöka, resonerar Marie.

Den nya blomsterbutiken får ett optimalt läge utmed gågatan. Och framförallt får Marie och hennes fyra kollegor en ännu bättre arbetsmiljö.

– Vårt mål är att skapa en ny, modern blomsterbutik där vi kan arbeta mer tillsammans med kunden, ute i butiken. I våra nuvarande lokaler finns inte möjligheten att binda buketter och skapa ute i affärslokalen. Att kunden får vara med i den kreativa processen och kan se hantverket bidrar till en härligare upplevelse, säger Marie som poängterar att verksamheten kommer att få mycket bättre logistik.

Till den förbättrade logistiken hör även generösa blomsterkylar och en lastbrygga som kommer att göra det ännu enklare att ta emot leveranserna. 

Flyttar ut på gatan

Det som kunderna har vant sig vid kommer förstås att finnas kvar i form av en välfylld snittkyl, krukväxter och inspirerande inredningsdetaljer.

– Tanken är att vi ska kunna flytta ut butiken sommartid och få plats med utomhusväxter ut mot gatan. Vi tänker att det kommer att bidra till gatulivet och atmosfären”, berättar Marie som faktiskt kommer att fira 13 år som ägare till butiken i samband med flytten år 2023.

– Jag har jobbat på Nilssons Blommor i 35 år nu och det känns fantastiskt roligt att få göra den här nysatsningen med personalen – att vi får bygga något tillsammans!