Nodum Revision firar framgångar och nyanställer

3 min läsning Publicerad 11 december 2023

Liten har blivit stor. På fem år har Nodum Revision gått från lokal uppstickare till betrodd helhetsleverantör till företagen i Nässjöbygden. I dag är man 13 medarbetare och rekryterar – igen.

Det är viktigt att ha kul på jobbet! Nodum Revison ser ljust på framtiden och hoppas på fortsatt tillväxt, berättar tre av de sex delägarna i Nodum Revision: Johan Lagerqvist, Sara Hallendorff och Simon Fogelberg.
Nodum Revision har växt ända sedan starten – och nu söker man ännu en medarbetare. Foto: Aysu Frohm
I november firade Nodum femårsjubileum tillsammans med kunder och samarbetpartners. Foto: Nodum Revision

Det finns många sätt att fira ett femårsjubileum på. Ett sätt är att bjuda in kunderna som trott på företaget och stöttat det sedan starten till stor baluns, vilket Nodum Revision gjorde i november. 

Ett annat bra sätt är att nyanställa.

– Ja, vi håller just nu på att rekrytera ytterligare en redovisningskonsult, berättar Simon Fogelberg som är en delägarna.

En lokal fullservicebyrå

När Nodum drog i gång 2018 var affärsidén att erbjuda kunderna ett lokalt, heltäckande servicealternativ inom redovisning och revision.  

– Det som gör oss unika är att vi har tjänster inom hela spannet – från löpande redovisning, bokslut och revision till skatterådgivning och annan ekonomisk rådgivning – till exempel i samband med generationsskiften och företagsförvärv, säger Johan Lagerqvist som också han är delägare och har varit med från starten. 

Kunderna kommer främst från Höglandet och omfattar alla branscher, storlekar och bolagsformer. Det enda som inte finns i portföljen, ännu, är börsbolag. 

Sedan starten 2018 har Nodum Revision – trots pandemi, inflation och en orolig omvärld – haft en ständig tillväxt. Företaget har gått från tre delägare till sex, förutom Johan och Simon även Bodil Adolfsson, Lina Hedqvist, Sara Hallendorff och Lotta Göransson. Verksamheten omfattar elva anställda och två konsulter, och snart alltså ytterligare en medarbetare.

Varför går det så bra? 

– Vi har fått förtroendet från företagen i Nässjö kommun och på Höglandet och det är vi ödmjukt tacksamma för. Vi vill vara bygdens byrå som är engagerade i lokalsamhället och som många känner till. Vi vet hur Nässjö fungerar och har, förhoppningsvis, en lite annan infallsvinkel än de stora firmorna, resonerar Simon Fogelberg som får medhåll av Johan Lagerqvist:

– Det faktum att vi har alla tjänster i huset gör också att många upplever fördelen jämfört med att ha flera leverantörer. Ofta kan vi fånga upp en fråga i redovisningen innan den hamnar i revisionen. Det är ett effektivt sätt att arbeta som ger god kvalitet.

Att behovet av ekonomirådgivning och redovisningstjänster växer är en tydlig trend som också märks hos Nodum Revision. 

– Det sker hela tiden förändringar kring bokföringsregler och skatteregler som många företagare tycker att det är svårt att hålla koll på. Man behöver ju ägna sin tid åt kärnverksamheten, säger Simon Fogelberg.  

Nässjös företag har god beredskap

Nodum Revison ser ljust på framtiden och hoppas på fortsatt tillväxt.

– Vi vill växa på ett sunt och kontrollerat sätt tillsammans med våra kunder. Vi upplever att våra kunder ser tillväxten som något positivt och det bästa är naturligtvis när det är ömsesidigt, säger Johan Lagerqvist.

Även om det är tuffa tider så gör han bedömningen att Nässjös företag mår bra.

– Jag upplever att många är medvetna och ser till att hushålla med kostnaderna och anpassa mun efter matsäck. Generellt har våra företag en god beredskap.

Nodum Revision tipsar: trender att hålla koll på!

• Bokföring blir allt mer automatiserat, bland annat med hjälp av AI. Det innebär att det kan bli enklare för företagare att göra delar av bokföringen själva och därmed spara pengar. Därefter kan man låta revisionsfirman göra löpande avstämningar.

• Hållbarhetstrenden i samhället kommer att ställa ökade krav på redovisningen. Det kan handla om allt från själva verksamheten till hur statliga stöd för solceller eller laddstolpar ska redovisas.

• Det är fortfarande inte klart vad som kommer att hända med de så kallade 3:12-reglerna om utdelning och kapitalvinst i fåmansföretag. Men se till att hålla dig uppdaterad och förberedd då eventuella förändringar kommer att påverka många företagare.

• Vi närmar oss slutet av året och står inför en sämre konjunktur. Om du känner dig osäker på hur 2024 kommer att utvecklas kan det vara klokt att göra avsättningar till periodiseringsfond eller göra en överavskrivning för att hålla nere resultatet och buffra likviditet och kapital.