Idha satsar som PT och startar eget företag i Nässjö

3 min läsning Publicerad 16 oktober 2023

Träning är en livsstil för Idha Gustafsson. Ett sätt att bygga positiv energi. Nu vill hon dela med sig av känslan till andra och startar eget företag som personlig tränare. ”Nyckelordet är just personligt. Alla får ett unikt träningsupplägg – privatpersoner, grupper och företag.”

IAM by Idha AB är namnet på Idha Gustafsson nystartade företag.
Föredrar du att träna inomhus eller utomhus? Idha fokuserar på kundens unika behov och önskemål, och skapar ett upplägg utifrån det.

Idha Gustafsson är en känd profil i Nässjös träningskretsar. Hon har jobbat som personlig tränare på Friskis & Svettis och som ledare för olika typer av gruppträning och löpkurser. Hon har även erfarenhet av att arbeta med friskvårdssatsningar inom näringslivet, bland annat för företaget KPMG. På det idrottsliga CV:t står dessutom en hel rad utbildningar: certifierad personlig tränare, PT-licens genom Almega, diplomerad löpcoach och ”Stark genom klimakteriet”-coach. 

En bubbla som ger energi

Nu startar Idha alltså eget företag, IAM by Idha AB, som personlig tränare. Och det vid sidan av sitt vanliga jobb som kommunikatör. Hur hinner och orkar du?

– Jo men det är ju det som är det fina med träning. Den får mig att må bra. En liten bubbla där jag kan samla energi, mitt i vardagen. Det är den känslan som jag vill dela med mig av, säger Idha:

– Vi behöver alla det där extra energitillskottet. Men hur vi får det, ser olika ut för alla – och det är det som är poängen med personlig träning. Träning är verkligen till för alla, så länge som du jobbar utifrån dina egna förutsättningar. Man ska inte jämföra sig så mycket med andra utan träningen, kosten och återhämtningen måste återspegla dina personliga behov.

Träning i full frihet

Det är alltså här som Idha kommer in, genom att lägga upp en individuell plan för varje kund. Träningen kan ske utomhus och inomhus eller på plats på kundens favoritgym. Eftersom Idha inte är bunden till en speciell träningslokal eller -form hittar hon och kunden upplägget och variationen tillsammans.

– Vi börjar med ett inledande samtal om utgångsläge, önskemål, eventuella skador och hur vardagen ser ut rent allmänt. Sedan presenterar jag ett förslag. Det kan till exempel handla om en personlig träningsplan eller ett kostupplägg, en grupp som vill ha löpcoachning eller ett företag som vill bygga teamkänsla och hjälpa medarbetarna att må ännu lite bättre.

Upplägg för företag

Målgruppen är med andra ord bred: från enskilda privatpersoner till företag, organisationer och föreningar eller kompisgäng som vill träna och utvecklas tillsammans. 

– Jag jobbar även direkt mot företag som en del av deras friskvårdssatsningar, med individuella program och coachning i grupp, säger Idha som inte räds att lyfta kostnaden.

– Jag vet att många tycker att det är dyrt med en personlig tränare. Men se det som en långsiktig investering. Du investerar i dig själv och i din hälsa. En PT hjälper dig att skapa nya, långsiktiga vanor både vad gäller träning och kost. Jag är ingen vän av snabba lösningar. Som PT vill jag att mina kunder får resultat som varar länge. Helst livet ut.

Bokar och får mer information gör man via Idhas företagswebb.

– Eller också haffar du mig bara när du ser mig!