Textilhuset öppnar ny butik

2 min läsning Publicerad 19 oktober 2023

Efter många önskemål från kunderna om en filial har Nässjös populära inredningsbutik fallit till föga. Nu öppnar Textilhuset en ny butik som är öppen för alla, alltid.

Hanna Zeer, Anna Svensson, Sophie Abrahamsson och Robert Zeer i Textilhusets butik och showroom på Rådhusgatan. Här sys också alla gardiner som beställs i den nya webbshopen. 
I dag slår Textilhuset upp dörrarna till sin nya webbshop. Foto: Emma Gripenrot
Webbshoppen har ett brett utbud av textilier för bädd och bad samt inredningsdetaljer. Foto: Emma Gripenrot

Med nya textil-huset.se vill Nässjös inredningsklassiker nå en helt ny målgrupp, berättar Robert Zeer som äger och driver verksamheten tillsammans med frun Hanna:

– Vi har många gånger fått frågan om vi inte kan öppna fler butiker. Eftersom vi vet att Textilhuset i Nässjö är en populär destination så kom vi fram till att en webb-butik vore det allra bästa. Då kan vem som helst handla hos oss, oavsett var man bor.

Helt nytt skyltfönster

Att affärsutveckla med digitala tjänster och e-handel är ett sätt att bredda verksamheten och att utveckla för framtiden. I anslutning till den nya webb-butiken har Textilhuset också byggt om sin hemsida och fyllt på med inspiration. Hemsidan och butiken har utvecklats lokalt i Nässjö av reklam- och webbyrån Mathinic.

– Vi drar i gång den här veckan och vid starten kommer vi att ha omkring tusen artiklar för försäljning via webben. Efter hand kommer att fylla på med större delen av vårt sortiment som omfattar cirka 3 500 artiklar, berättar Robert Zeer.

Gardinlängder beställer man enkelt genom webbplatsens gardinkonfigurator. Foto: Emma Gripenrot

Måttbeställda gardiner

Textilier för inredning, bädd och bad samt inredningsdetaljer går att beställa för packning och skeppning nästa dag. Men den funktion som Robert och Hanna har lagt ner extra kärlek på är måttbeställningen av gardiner. 

– Våra skräddarsydda gardiner i härliga material, texturer och mönster är ju något av Textilhusets signum och för oss var det jätteviktigt att kunna erbjuda det även i webbutiken, säger Robert. 

I webbutiken finns en gardinkonfigurator där man kan välja tyg och mata in önskade mått på sina nya gardiner. Dessutom finns det en liten gardinskola som berättar hur man ska mäta och vad man ska tänka på. En dialogruta gör det möjligt att beskriva sina personliga önskemål. Vår ambition är att det ska vara lika enkelt att beställa på webben som i butiken.

Digitalt och personligt

Efter beställning sys gardinerna upp i Textilhusets ateljé i Nässjö och skickas normalt inom två veckor, förutsatt att tyget finns hemma. 

– Det går också att hämta upp sina gardiner hos oss i butiken om man hellre vill det. Tanken bakom webb-butiken är att det ska vara enkelt, inspirerande och roligt att förnya hemma och att man ska få personlig service, även när man handlar på nätet.