Nystartad värmepump-specialist i Nässjö

2 min läsning Publicerad 1 februari 2023

I slutet av förra året startade Kyl & Värmespecialisten i Småland AB upp i Nässjö. Det var under oktober förra året som företaget registrerades och nu är de i full gång att hitta sin plats på marknaden.

kyl & värmespecialisten
Adam Hilal, ansiktet bakom företaget Kyl & värmespecialisten i Småland AB.

Ansiktet bakom företaget är Adam Hilal som är en utbildad kyltekniker som brinner för energibesparing och effektivisering av värmesystem. Idén om att starta företag kom när han märkte en brist på lokala kylföretag. I oktober startade företaget upp och nu arbetar han för att för att ta plats på marknaden.

Kyl & värmespecialisten i Småland utgår från Anneberg och fokuserar främst på kunder på höglandet. Företaget vill erbjuda kvalitetsprodukter och bra kundservice. Luftvärmepumpar fokuserar de mest på, för både företag och privatpersoner.

För kyl & värmespecialisten är kundservice viktigt:

– Vi vet att många fastighetsägare går igenom tuffa tider med höga elräkningar. Därför satsar vi stenhårt på leverans inom en vecka. Vi vill hjälpa kunder att spara pengar på sin elräkning med hjälp av dagens teknik och våra effektiva värmepumpar, säger Adam.

Anledningen till att företaget väljer att fokusera på just luftvärmepumpar är flera. Bland annat är priset på en luftvärmepump ungefär en femtedel av priset på bergvärme/luftvatten. Det är en snabb installation och hållbart för miljön. Dessutom har pumparna bättre energibesparing än bergvärme eller luftvattenpump.

– När en luftvärmepump har en verkningsgrad på 5 har man en energibesparing på ungefär 80 procent. Du för in 1kw el och får ut 5kw värme, berättar Adam.

Certifierat företag

De är ett certifierat kyl & värmeföretag av Sveriges certifieringsorgan. För att montera och serva kyl & värmepumpar krävs nämligen certifiering eftersom pumparna innehåller köldmedel. Sverige följer EU:s regler för hantering av florerande gaser och därför kan inte kunder längre köpa pumpar från vanliga butiker. De är också skyldiga att kontrollera så att företag som installerar pumpar har certifikat, för att lämna ut värmepumpar till slutkund.

– Vi finns tillgängliga lokalt för våra kunder i Nässjö och på höglandet där vi jobbar ständigt med efterservice och högkvalitativa produkter. Därför har vi strävat efter att samarbeta med Sveriges topp-märken, så som Bosch, Mitsubishi och Toshiba som erbjuder långa garantier. Vår förhoppning är att fånga upp lokala kunder som vill stötta företagandet i kommunen, avslutar Adam.

Kyl & värmespecialistens tips för en minskad uppvärmningskostnad

  • Underhåll värmesystemet kontinuerligt för att förhindra driftstopp, öka driftsäkerheten och förlänga livstiden.
  • Om du ska köpa en ny värmepump bör du fråga din installatör om verkningsgraden (COP) och energimärkningen på pumpen.
  • Ett rent värmesystem håller längre och förbrukar mindre energi. Därmed bör du rengöra ditt filter kontinuerligt.