Över 1000 kunder på öppningspremiär

1 min läsning Publicerad 25 januari 2023

Lördagen den 14:e Januari var det dags att inviga den nyrenoverade second hand-butiken ”Källan” på nytt. När klockan slog 10 stod det en lång kö utanför dörren. Kunderna välkomnades med tal, fanfarer och bandklippning.

Efter en regning morgon letar solen sig fram. Frälsningsarmén bjuder på musik och Källans personal välkomnar besökarna.

Second hand butiken Källan har vanligtvis öppet på onsdagar och lördagar, men under en längre period har de haft stängt för att renovera och ändra om i lokalen. Nu är de äntligen tillbaka igen.

Källan har ungefär 60 volontärer som hjälper till. Näst intill alla 60 var där under öppningspremiären och tog emot kunderna med öppna armar. De serverade fika, höll i lotteri och tog hand om deras kunder i butiken.

Tommy, Marie och Bo från Källan.
Volontärerna stod redo vid fikat.

I den ”nya” butiken har de utökat ytan med 250 kvadratmeter, flyttat runt avdelningar för att optimera och öppna upp ytor. Utöver det har de också lagt till en tredje kassa vid utgången.

I slutet av lördagen var det över 1000 personer som hade hälsat på i butiken!

Källans goda arbete

Källan arbetar för en mer hållbar konsumtion och de ger möjligheten för människor att handla nytt till sina hem. I grund och botten arbetar Källan för att samla in pengar, som de skänker vidare till sociala och humanitära insatser för barn och barnfamiljer i Nässjö med omnejd och via New Life Missions arbete i Kenya.