Nässjö Industriby skapade möjligheter för West Tuning att växa

2 min läsning Publicerad 13 november 2020

Hösten 2017 flyttade Ciprian Anghelache sitt nystartade företag till Nässjö Industriby. Ett beslut som han är väldigt nöjd med. Under de senaste två åren har han utökat sina lokaler, investerat i en rullande landsväg, anställt en person och börjat jobba heltid.

Martin Lindberg och Ciprian Anghelache från West Tuning i Nässjö.
Från vänster står Martin Lindberg, nyanställd hos West Tuning och Ciprian Anghelache, ägare.

Nässjö Industriby ger nystartade och mindre företag möjligheten att komma igång med sina verksamheter genom att erbjuda kostnadseffektiva lokaler och coachning. Byn ägs och förvaltas av Nässjö kommun med stöd från oss på Nässjö Näringsliv AB.

– Att flytta hit skapade nya möjligheter för oss att växa. Hjälpen som vi fick av bland annat Nässjö Näringsliv, i form av affärsutveckling och stöd vid etablering, har varit oerhört betydelsefull för företaget, säger Ciprian Anghelache, som tidigare drev West Tuning i en lokal i Eksjö.

Varje vecka tar West Tuning hand om ca 14-17 bilar.
Med den rullande landsvägen kan företaget numera bland annat göra effektmätningar på bilar.

West Tuning utför motoroptimeringar och åtgärdar elektronikfel på fordon.

– Det kan handla om att aktivera eller ändra vissa funktioner. Man kanske vill att backspeglarna ska fällas in när man trycker på låsknappen två gånger eller att soltaket ska öppnas när man låser upp bilen. Dessutom optimerar vi bilar så att det blir en starkare och trevligare bil att köra, säger Ciprian Anghelache.

Till en början drev Ciprian företaget vid sidan av, men under de senaste tiden har företaget vuxit så pass mycket att han gått över till heltid och anställt en person.

– Martin Lindberg började jobba hos oss för ca 1-2 månader sedan. Tillsammans med honom kan vi nu fortsätta växa genom att utöka vårt utbud och ta emot ännu fler kunder, avslutar Ciprian.