Ny taxi i Forserum

2 min läsning Publicerad 8 september 2022

Efter flera år som taxiförare i Jönköping tog Sarmad Yousif steget till eget företag. I maj startade han upp Fokus Taxi, han alldeles egna företag.

Sarmad Yousif står utanför sin taxibil vid stationen i Forserum.

Sarmad har länge haft två yrkesdrömmar: att starta eget företag eller att bli ekonom. Men drömmen om ett eget företag vägde lite tyngre. Han tog flera kurser inom franchise, men kände att han inte riktigt kom överens med franchiseägarna och ville kunna styra över sitt eget.

I Jönköping, som han utgick från tidigare, fick han chansen att bygga en kundkrets både under veckodagar och helger. Kunderna var allt ifrån affärsmän, till privatpersoner som skulle hem från klubben. Många av dessa kunder tyckte att Sarmad skulle starta eget, vilket blev startskottet i hans resa. Därifrån tog han, efter tre år som taxichufför, beslutet om att starta upp sin egen taxifirma.

Det viktigaste för Sarmad är att fokusera på kunden – därav namnet Fokus Taxi.

Idag utgår han från sitt hem i Forserum, som ensam chaufför och erbjuder alla sorters körningar, långa som korta, och godskörningar.

Att utgå från Forserum tycker han är bra, eftersom det ligger i närheten av både Nässjö och Jönköping. Det gör att han kan ta fler körningar. Han är nöjd med starten och är glad att ha startat sin egen firma. Fokus Taxi finns både på webben och sociala kanaler där hans fru, Nora, hjälper honom med att publicera och marknadsföra.

Sarmad berättar att han har ett bra samarbete med Jönköpings taxibolag:

– Även om man kan se andra taxichaufförer som konkurrenter så ser jag dem som mina kompisar. Eftersom jag är ensam så kan jag inte alltid ta alla körningar, men då hjälper jag kunden att hitta en annan taxi. Många taxibolag i Jönköping kan rekommendera mig till kunder också, säger Sarmad.

Förhoppningen om att kunna anställa personal och skaffa fler bilar i framtiden finns, men det får helt enkelt tiden utvisa.