Sushi Heroes öppnar i Almenäsområdet

2 min läsning Publicerad 7 oktober 2021

”Vi hoppas att det blir ett skönt hak för alla Nässjöbor att kunna plocka med sig god takeaway och även äta på plats.” Så beskriver ägarna Ivan Mikhail och Ashor Nisan den nya sushirestaurangen i Nässjö.

Delägaren Ashor Nisan tillsammans med medarbetaren Oscar Najem

Sedan 2018 har Ivan Mikhail och Ashor Nisan drivit Sushi Heroes i Jönköping. Efter framgångarna i Jönköping har de tagit steget att bilda en kedja och har öppnat en restaurang i Nässjö, närmare bestämt i Nässjö biltvätts lokaler på Almenäsområdet.

– Vi har format det på det sätt som vi älskar sushi. Vi har alltid gillat sushi men vill bli lite mer mätta och har tyckt att sushi kanske har varit lite dyrt. Så vi gjorde våra bitar lite större och lite matigare, säger Ivan.

Restaurangen rymmer sexton gäster på plats, men i första hand är tanken att Sushi Heroes ska vara ett ställe där man hämtar hem sushi. Därför är platsen strategiskt vald med goda parkeringsmöjligheter. Ingivningen ägde rum den 1 oktober.

– Det har varit bra med folk faktiskt, bra tryck på onlinebeställningar, säger Ashor.

Man satsar tydligt på onlinebeställningar, vilket leder till mindre köbildning och väntan för kunderna.

–  Vi har försökt att göra det till en mysig miljö, men samtidigt vill vi inte att det ska bli knökfullt. Vi vill ge hög service och kvalitet till våra kunder, säger Ivan.

Som ägare är Ashor och Ivan inte delaktiga operativt mer än i början. Man har anställt personal till köket och är i färd med att rekrytera ytterligare personer såväl till köket som serveringspersonal.

– Personalen ska ha all fokus och cred, det är de som är hjärtat i verksamheten, säger Ivan.

Utöver sushi serverar Sushi Heroes även pokebowls, friterade rullar och yakiniku. De håller öppet tisdag-söndag klockan 16-21.

– Vi hoppas att det blir ett skönt hak för alla Nässjöbor att kunna plocka med sig god takeaway och även äta på plats, avslutar Ivan Mikhail.