Stark start för Entbolaget på höglandet – behöver anställa ny personal direkt

2 min läsning Publicerad 6 maj 2021

Ett nytt entreprenadbolag har sett dagens ljus i Nässjö. Entbolaget drivs operativt sedan ett par månader av Oskar Svensson och Andreas Rådsten, som redan behöver anställa både anläggningsarbetare och maskinister. I styrelsen och som delägare finns även företagaren Anders Löfgren – känd från Svensk Tågkraft.

På bilden syns Anders Löfgren, Oskar Svensson och Andreas Rådsten från Entbolaget i Nässjö. I bakgrunden syns Entbolagets kontor och företagsbilar med Entbolagets logga på.
Anders Löfgren, Oskar Svensson och Andreas Rådsten på Entbolaget i Nässjö.

Bolaget har bara funnits i ett par månader men har redan agerat underentreprenörer till andra lokala aktörer och lämnat anbud på egna markentreprenader. 

– Det vi framförallt vill sikta på är att kunna driva egna entreprenader helt och hållet, men är förstås även intresserade av att bistå som underentreprenör, säger Oskar Svensson. 

Framträdande roll på höglandet

Oskar driver bolaget tillsammans med Andreas Rådsten och de båda har lång erfarenhet inom markentreprenad och från branschen. Med i bilden finns också Anders Löfgren, som inte minst bistår med lång erfarenhet av att driva företag framgångsrikt. Entbolaget har satt siktet högt redan från början. På frågan om var bolaget befinner sig på ett par års sikt, svarar Oskar:

– Målsättningen är att ta en framträdande roll som markentreprenör på höglandet och bygga ett stabilt bolag med en inkluderande företagskultur som lockar och attraherar duktiga människor. Utöver markarbeten kommer vi även att fokusera på fastighetsskötsel och snöröjning. 

 Med många års erfarenhet från branschen är Oskar och Andreas välkända, och förfrågningar från bland annat byggbolag har börjat komma in. 

– Oftast är det byggbolagen som är totalentreprenörer och det är kul att vi som nystartade redan har fått frågan från många byggare, det går förmodligen att härleda till vår erfarenhet och den kunskap vi besitter gemensamt. 

Inledningen har varit så pass bra att man nu fattat beslut om att anställa.

– Faktum är att vi söker folk omgående, vi har redan haft ett par intervjuer men kommer att fortsätta den processen i maj månad. Det handlar primärt om grävmaskinister och anläggningsarbetare, säger Oskar. 

Synergier med Svensk Tågkraft

Entbolaget finns rent geografiskt i Svensk Tågkrafts nya, fräscha lokaler vid stambanan i Nässjö – lokaler som Svensk Tågkraft själva snart behöver bygga ut. Utöver delade lokaler och backning strategiskt finns det flera synergieffekter med Anders Löfgrens företag, inte minst sett till resurser i form av maskinparker.

– Det är bra om de maskinerna används lite mer frekvent och för Entbolagets del är det positivt att vi inledningsvis inte behöver köpa alla maskiner själva och binda kapital där, säger Anders. 

Styrkan i Entbolagets erbjudande är att man redan från start satsar brett, det vill säga på både mindre och större uppdrag, och agerar såväl totalentreprenör som underleverantör.

– Det låter klyschigt, men för vår del står kunden i fokus oavsett storlek. Inga jobb blir således för små – och det ska mycket till för att de ska vara för stora, för den delen, avslutar Andreas Rådsten.