#ÄLSKAPLÅT flyttar till nybyggda lokaler

2 min läsning Publicerad 16 januari 2023

Under 2017 startade #ÄLSKAPLÅT och har sedan dess vuxit till heltidstjänster för både Anna Giss och Anne Johansson, som är delägare i företaget. Sedan i fjol satsar de fullt ut på egenföretagandet. I vår flyttar deras butik, lager och kontor till nybyggda lokaler i Sörängen.

Anna Giss och Anne Johansson framför ett av deras specialgjorda verk.

Tomma fönster = affärside

#ÄLSKAPLÅT startades tack vare ett par tomma kontorsfönster. Anna, som då var
ekonomichef, insåg att det saknades så väl blommor som intresse för att ta hand om dem. Där och då föddes idén om att göra egna blommor, som alla kan ta hand om – i plåt.

Av en tillfällighet träffade Anna och Anne varandra, där de visade sig vara en perfekt matchning. Anne arbetade nämligen som designlärare och var kunnig inom det som krävdes för att designa nya produkter. Tillsammans såg de en affärsidé och idag har de ett växande företag med ett sortiment fullt av växter, djur och säsongspynt av plåt.

Satsa på heltid

Under förra året valde de att satsa på deras företag på heltid. Dessutom fick de en ny delägare, i form av Jönköpingsföretaget Herenco.

Deras egen butik är öppen en dag i veckan, torsdagar klockan 12–17.
Övrig tid är fullspäckad och går åt till marknadsföring, produktutveckling, försäljning, packning, ekonomi och kundsupport.

Ny lokal

Under deras utvecklingsresa har de letat efter en lokal som är optimal för deras verksamhet. Den 360 kvadratmeter stora lokalen i Sörängen verkar vara rätt:

– Eftersom det är ett nybygge så får vi vara med att bestämma hur vi vill ha det.
Det är extra viktigt för att optimera vårt arbete med lager, kontor och butik i samma lokaler, säger delägarna Anna och Anne.

Ytterligare en faktor är självklart läget.

– Vi tycker att läget är väldigt bra eftersom vi har mycket kunder som kommer utifrån, säger Anna.

– Det är nära till andra butiker men inte mitt i smeten, vilket är bra i förhållande till våra öppettider. Dessutom får vi ett bra skyltläge ut mot vägen så allt fler kan hitta oss, säger Anne.

Ett bra flöde

I fastigheten kommer fyra andra företag föra sina verksamheter och bredvid finns bland annat Byggkompaniet, Sportkompaniet, Friskis & Svettis och Atteviks, vilket kommer leda till ett bra flöde, menar #ÄLSKAPLÅT.

– Förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra med ett bra flöde. De som väntar på att få sin bilruta lagad kanske blir sugen att titta in i butiken, avslutar dem.

Hoppas på en positiv framtid

Att världen har sett annorlunda ut de senaste tre åren har nog ingen missat och #ÄLSKAPLÅT har knappt sett en ”vanlig” vardag. Nu hoppas de så kallade ”Flickorna i Småland” på #ÄLSKAPLÅT att de får se en positiv framtid där människor vill gynna de lokalproducerade och svensktillverkade företagen.