Nystartat företag i Nässjö hyr ut barnkläder och leksaker

2 min läsning Publicerad 3 december 2019

Simone Claesson och Per-Erik Erixon har startat Paris & Billy AB som ger småbarnsföräldrar möjlighet att hyra barnkläder och leksaker. “Det finns många fördelar med att hyra kläder. När barnet växer ur en storlek kommer en ny leverans med 24 plagg i nästa storlek och de urväxta kläderna skickar du tillbaka till oss”, förklarar de.

Simone Claesson driver Paris & Billy tillsammans med Per-Erik Erixson. Här visar hon upp delar av sortimentet som barnfamiljer kan hyra.

Alla småbarnsföräldrar känner säkert igen sig i situationen. Barnen växer i rasande takt och i garderoben samlas massor av plagg som inte längre passar.

– Små barn sliter sällan ut sina kläder – de växer ur sina kläder, säger Simone Claesson. Ett plagg kanske bara är använt några få gånger innan det hamnar i en påse i garderoben och blir stående. Att hyra kläder sparar både tid, utrymme, miljö och pengar i plånboken, fortsätter hon.

– När kläderna är för slitna för att hyras ut mer, skänker vi dem till välgörenhet, tillägger hon.

Konceptet lanserades på den stora barnmässan i Älvsjö i oktober, och intresset bland besökarna var stort.

– Vi fick väldigt mycket uppmärksamhet och många nya kunder på mässan. Ett miljövänligt alternativ, som dessutom sparar både pengar och tid åt stressade småbarnsföräldrar ligger helt klart rätt i tiden, säger Simone.

Hos Paris & Billy kan kunden välja mellan tre olika nivåer på sin prenumeration.

– Den “högsta” nivån innehåller bara märkeskläder i organisk bomull och alla kläder är nya. I vårt classic-paket får man nya och begagnade kvalitetskläder i bomull och naturmaterial och i budgetpaketet får man samma höga kvalitet, men bara begagnade kläder. Vi vill ha något som passar alla, säger Simone.

En bra start för företaget

Per-Erik och Simone ser ljust på framtiden. De har gjort sin första anställning och har stora planer för sitt nystartade företag.

– Vi kikar redan på lansering utomlands och att ytterligare utöka vårt produktsortiment utöver kläder och leksaker som vi har idag. Vi tror verkligen på den här idéen och vi är övertygade om att hållbarhetstrenden är här för att stanna, säger de.

Och de är inte de enda som tror på konceptet. Nyligen beviljades de ett bidrag från statliga innovationsmyndigheten Vinnova på 300 000 kr för att ytterligare utveckla konceptet.

– Det är givetvis kul att få en bekräftelse på att de tror på det vi gör och det stärker oss ytterligare i vår satsning, säger Per-Erik. Vi har också fått bra stöd från Nässjö Näringsliv AB, som bland annat har hjälpt oss med kontaktnät. Vi hoppas kunna ge tillbaka till Nässjö genom att skapa flera arbetstillfällen här i framtiden, avslutar Simone.