En inspirationskick som förenar nytta med nöje

3 min läsning Publicerad 3 maj 2023

Den första juni är det dags för en näringslivsträff utöver det vanliga. Entreprenörsfamiljen Wareborn bjuder in till sommarfagra Ribbingsnäs och riktig inspirationskick. ”Det här blir ett jättefint tillfälle att nätverka och få nya idéer till affärsutveckling – oavsett om du jobbar i ett stort företag eller har en egen liten firma på landsbygden”, säger Philip Wareborn.

Näringslivsträff den 1 juni
Skyliften står framkörd så att Philip Wareborn och NNABs Erik Nygårds hinner damma av kristallkronorna i på rännet i god tid före Näringslivsträffen den 1 juni.
Så här kan det se ut under en av sommarkonserterna i Ribbingsnäs Ladugård.
Sångerskan Ntombie Shobede uppträder tillsammans med Triple & Touch som också agerar konferencierer.
Landsbygdsutveckling ligger familjen Wareborn varmt om hjärtat och därför kändes det självklart att engagera sig i vårens Näringslivsträff och bjuda in Nässjös näringsliv till Ribbingsnäs Ladugård. Erik Nygårds projektleder för NNABs räkning.

Philip Wareborn är tredje generationen i företagarfamiljen som är känd för sin verksamhet inom skogs- och träindustrin. Philip har valt en annan bana och är musiker och utbildad kompositör. Under 13 års tid bodde och jobbade han i Los Angeles och i dag skapar han musik för underhållningsbranschen med tyngdpunkt på film och gaming. Han är också känd för sina samarbeten med kända svenska artister och musiker i genrer som spänner från pop till klassiskt. Men nu har han flyttat hem till Ribbingsnäs utanför Forserum där han på kort tid har byggt upp en framgångsrik konsertverksamhet i Ribbingsnäs Ladugård.

Att samarbeta med Nässjö Näringsliv kring vårens näringslivsträff kändes självklart, säger Philip.   

– Jag brinner för landsbygden och vill gärna inspirera till företagsamhet utanför storstaden. Ladugårdsprojektet här på Ribbingsnäs kom till för att jag hade tröttnat på att underhållningsbranschen är så urbaniserad. Med våra konserter kan vi ge besökarna en härlig musikupplevelse samtidigt som vi utvecklar landsbygden. Min förhoppning är att deltagarna på näringslivsträffen åker härifrån med idéer och inspiration att våga satsa.

Socialt entreprenörskap

Engagemanget för det lokala näringslivet och samhället – och viljan att bidra med något utöver den egna affärsnyttan – går också som en röd tråd genom näringslivsträffen. 

Kvällens huvudtalare är superentreprenören och filantropen Dan Olofsson. Dan Olofsson är grundare av IT-företaget Sigma och ägare till Danir Group. Danir Groups affärsidé är att verka för långsiktigt entreprenörskap och socialt engagemang. I gruppen ingår kända varumärken som Poolia, Qrios och Uniflex. Dan Olofsson är också grundare av välgörenhetsorganisationen Star for Life (som kommer till Nässjö och Stinsens Arena tillsammans med bland annat Dregen och Cazzi Opeia i höst.)

– Dan kommer att dela med sig av värdefulla insikter från sin entreprenörsresa och sitt engagemang inom social hållbarhet. Han är också en person som brinner för landsbygdsutveckling. Bland annat har han investerat i Kaxås-projektet som ökat inflyttningen av barnfamiljer och skapat nytt liv i ett litet samhälle utanför Östersund, berättar Nässjö Näringslivs Erik Nygårds som projektleder Näringslivsträffen. 

Uniflex som är en av spjutspetsarna inom bemanningsbranschen kommer också att vara representerat på scen och då av en lokal stjärna; Nässjöbon Jonas Nilsson är Sverige-VD för företaget. Han kommer att berätta om trenderna inom bemanning och rekrytering just nu, samt om hur du som företagare kan tackla kompetensbristen.

Underhållning med Triple & Touch

Näringslivsträffen på Ribbingsnäs är helt enkelt ett utmärkt tillfälle att förena nytta med nöje. Kvällens underhållning håller internationell klass med sångerskan Ntombie Shobede i sällskap med Triple & Touch och bakom flygeln sitter pianisten Magnus Spångberg. Philip Wareborn lovar dessutom att duka upp en härlig mingelbuffé i ladan.

– Det blir mat lagad på närproducerade råvaror samt delikatesser från lokala mathantverkare, så även här blir det Nässjö i fokus, säger Philip som kommer att berätta för deltagarna om sin musikverksamhet och satsningarna på Ribbingsnäs:

– Min farbror Ingemar har också lovat att prata lite om vår business inom skog och energi.

En snackis?

Det här kan bli en kväll som det kommer att talas om länge, om man får tro Erik Nygårds:

– En härlig möjlighet att upptäcka ett annorlunda Småland, i en fantastisk miljö och med den otroliga bredd som näringslivet i Nässjö kan erbjuda. Det kommer att bli hur trevligt som helst!

>> Läs mer och anmäl dig till näringslivsträffen här!