Herenco ny delägare i Nässjö-företaget #ÄLSKAPLÅT

2 min läsning Publicerad 13 januari 2022

Herenco är ny delägare i Nässjö-bolaget #ÄLSKAPLÅT. Företaget designar och producerar inredningsprodukter i plåt.

Anne Johansson, #ÄLSKAPLÅT, Lovisa Hamrin, Herenco, och Anna Giss, #ÄLSKAPLÅT.

#ÄLSKAPLÅT grundades under slutet av 2017 av Anna Giss och Anne Johansson. Produkterna designas av duon och säljs via återförsäljare, egen butik och webbutik. Under 2021 har försäljningen online tredubblats sedan 2020. Produktion av samtliga produkter görs i Nässjö.

– Vi är glada att Herenco går in som delägare och ser fram emot samarbetet och utvecklingen framåt. Det är ett företag med stort nätverk där vi känner att det finns intresse för design, säger Anna och Anne.

Företaget startade ur uppdraget att fylla ett par tomma fönster med något roligt i just plåt. Fler produkter togs fram och grunden till #ÄLSKAPLÅT var lagd.

– Vi tror att fler blir intresserade av det småländska hantverket med lokal tillverkning och design. Våra produkter är snygga, underhållsfria och framför allt hållbara, säger grundarna.

Duon kompletterar varandra och delar intresset för inredning och design och brinner för att sprida sin design och produkter på en större marknad. Bolaget har varit lönsamt från dag ett och vuxit i snabb takt.

– De här drivna entreprenörerna har lagt grunden till något som har stor potential och det är en resa vi på Herenco inte vill missa, säger Lovisa Hamrin, Herencos ägare.

Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Om Herenco-gruppen

Herenco är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 156 år. Företagen Emballator, Herenco Invest, Acticon, Leif Arvidsson, Miljöhallen Golv, Hagab och Nimex är helägda bolag som ingår i koncernen. Koncernen omsätter 3,5 mdr och har cirka 1100 anställda.

Herenco är även delägare i portföljbolagen Nolato (publ), Balco (publ), Lyko (publ), Hövding (publ), Profoto (publ), Lifvs samt huvudägare i JKS Golv och Nättraby Kakelservice. Hamrin Foundation grundades 1985 via donation från familjen Hamrin och har sedan dess delat ut 321 mkr till forskning. Stiftelsen förvaltar både fastigheter i Jönköping och aktier med ett samlat värde om cirka 2,3 mdr.

Läs mer på herenco.com

Om #ÄLSKAPLÅT

#ÄLSKAPLÅT drivs av två kvinnor, vars hjärnhalvor kompletterar varandra och driver företaget framåt. Tillsammans vill de sprida sin design och sina produkter ut på en allt större marknad och de är extra stolta över att all tillverkning sker på det Småländska Höglandet.

Läs mer på alskaplat.se