SLP förvärvar Tura Scandinavias fastighet i Nässjö

1 min läsning Publicerad 17 januari 2022

SLP har genom bolagsaffär den 17 december förvärvat och tillträtt Tura Scandinavias fastighet i Nässjö. Förvärvet blir därmed bolagets sjätte förvärv i Nässjö.

Flygbild över SLPs nya fastighetsförvärv. Fastigheten ligger i Gamlarps Industriområde i Nässjö.

Inom fastigheten har Tura Scandinavia AB sitt logistikcenter. Byggnaden är modern och uppförd under åren 2006-2007. Tura Scandinavia AB tecknar i samband med förvärvet ett 10-årigt hyresavtal med SLP. Säljaren ingår i samma koncern som hyresgästen (sale and lease back). Den uthyrningsbara ytan inom fastigheten uppgår till 18 231 kvm. Underliggande fastighetsvärde uppgår till ca 127 mkr och fastigheten genererar ett hyresvärde om 7,4 mkr.

– Det är roligt att vi kan fortsätta att växa i Nässjö och därmed ytterligare stärka vår position på marknaden. Tura Scandinavia AB är en stabil och attraktiv hyresgäst och vi är glada över att bli ägare till detta moderna logistikcenter, kommenterar Peter Strand, vd i SLP.

Tura Scandinavia AB är en ledande nordisk distributör som erbjuder återförsäljare tillbehör inom Audio, Video, Mobil, Data, Foto, TV, Gaming och SDA.

– Genom överlåtelsen av vårt logistikcenter till SLP får vi möjlighet att ännu tydligare fokusera på vår kärnverksamhet. Vi är övertygade om att vi har hittat en bra långsiktig fastighetsägare som kommer att förvalta vår anläggning på ett mycket bra sätt, säger Pär Eriksson, styrelseledamot på Tura Scandinavia AB.

Om SLP – Swedish Logistic Property

SLP – Swedish Logistic Property – är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på logistikfastigheter. Sedan starten har bolaget hållit ett högt tempo och på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv. SLP har en hög ambition rörande hållbarhet och arbetar ansvarsfullt utifrån miljömässiga aspekter. Bolagets fastighetsbestånd omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 630 000 kvm.