Godisgruvan ska bli Nässjös nya besöksmål

3 min läsning Publicerad 16 mars 2023

Nu får Höglandets alla gottegrisar sitt lystmäte. I maj öppnar Godisgruvan i Sörängen. Nässjöprofilen Roland Daoud bullar upp med 600 olika sorters lösgodis som levereras lokalt av Privab. ”Vi hoppas att Godisgruvan ska bli ett besöksmål för hela Höglandet”, säger Roland.

Fyra av Nässjös gottegrisar kraftsamlar för att göra Sörängen till en godis-destination. Från vänster står Wille Stenvall från Privab, Elie Abdi från Aspehof Fastigheter, Roland Daoud som är ägare till nya Godisgruvan samt Max Bergström, Privab.
Med 600 sorter vill Roland Daoud erbjuda det bredaste och färskaste utbudet av godis på Höglandet. Max Bergström har hjälpt till med urvalet och Peter Peter på Privabs lager är en av dem som kommer att hjälpa till med leveranserna. 
Elie Abdi från Aspehof Fastigheter och Roland Daoud ser med spänning fram emot att den nya handels- och servicefastigheten på Sörängen ska bli klar. Bakom plywooden gömmer sig ingången till Godisgruvan som öppnar andra veckan i maj. 

Allt fler godbitar faller på plats i den nya handelsplatsen vid Sörängen. En av aktörerna som satsar är Aspehof Fastigheter som just nu är aktuell med tre projekt på platsen: padelhallen First Class Padel, industribyggnaden Hofs Hall – och så en helt ny näringsfastighet som kommer att inrymma en rad spännande hyresgäster inom handels- och servicesektorn.

Mycket av det goda

En av dem är Godisgruvan som kommer att öppna andra veckan i maj. 300 kvadratmeter godisglädje med 600 sorters lösgodis, stycksaker, snacks, kylda drycker och mjukglass. Konceptet blir unikt för Nässjö och målet är att man ska ha det största utbudet av lösgodis på Höglandet.

I arbetet med att ta fram sortimentet har Roland slagit sina påsar ihop med Nässjös egen godisgrossist Privab. Logotyp, färger och inredning har utformats för att väcka godisglädjen hos alla åldrar.

– Vår förhoppning är att det inte bara är Nässjöborna som ska få glädje av allt det goda, utan att vi kan locka besökare även från andra höglandskommuner, förklarar Roland som dock erkänner att han inte har provat ut alla 600 sorterna själv. 

”Färskare blir det inte!”

Det jobbet har Max Bergström, som är lösgodisansvarig på Privab, gjort.

– Vi har valt ut en mix med olika kategorier så att det finns något för alla, med målet att Godisgruvan ska vara en upplevelse att besöka. Vi har också hjälpt till med inredning och praktiska lösningar kring logistiken, förklarar Max Bergström. 

För Wille Stenvall, som är marknadschef på Privab, är Godisgruvan ett välkommet tillfälle att spänna musklerna:

– Privab är Sveriges ledande godisgrossist och levererar 12 000 ton lösgodis varje år. Jag vågar påstå att färskare godis än det på Godisgruvan, det kommer bli svårt att hitta! Att få hjälpa till med en sådan här satsning på hemmaplan tycker vi är fantastiskt roligt och vi hoppas även att Roland låter oss använda Godisgruvan som referens för våra kunder. För oss är det ett perfekt exempel på vad vi menar med kundservice. 

En destination på Höglandet

Elie Abdi är fastighetsutvecklare på Aspehof Fastigheter – och han tände på idén direkt.

– Vi tror verkligen på läget här uppe på Sörängen och känner att Godisgruvan kan bli en riktig destination på Höglandet. Förutom de boende i regionen så har vi ett utmärkt läge utmed riksvägen, där godissugna semesterfirare på väg mot Öland eller Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld kan stanna till för att sträcka på benen och ladda batterierna. 

Också fordonen kan få ny energi i tanken: Aspehof Fastigheter kommer att installera ett antal snabbladdare vid fastigheten och även Godisgruvan kommer att ha en elbilsladdare som service till sina kunder. 

– Vi inleder ett samarbete med ledande snabbladdningsaktörer för att kunna erbjuda Nässjöborna och förbipasserande snabbladdning på bara några minuter, säger Elie Abdi.