Aspehof fastigheter bygger industrihallen Hofs hall

2 min läsning Publicerad 1 december 2022

Aspehof Fastigheter är en kommersiell fastighetsförvaltare, med utgångspunkt i Jönköping med omnejd. Nu bygger de en ny industrihall i Nässjö, vid namn Hofs hall, på 1250 kvadratmeter. Tillsammans med OLF Inventory, Flagmax och Projektskaparna äger de Hofs hall gemensamt, där Aspehof är majoritetsägare.

aspehof
Per Ottosson, Johan Aspehof och Magnus Bonnevier vid bygget i Sörängen.

I Sörängsområdet, bredvid Sportkompaniet, bygger Aspehof den nya industrihallen Hofs hall. Namnet kom till via en resa till Båstads Hovs Hallar som dessutom fick en bra koppling till företagen. Ho(v)fs efter Aspehof, samtidigt som O står för OLF inventory och F för Flagmax. Klyftigt, eller hur?

Fyller hallen

Industrihallen på 1250 kvadratmeter har plats för fem företag. Tre av dem är klara – OLF inventory, Flagmax och Carglass, som gör nysatsar i Nässjö med en fullserviceanläggning för lagning och byte av bilglas. Ytterligare två är på gång, så man kan i stort säga att det är fullbokat. Att fylla utrymmet med lager, produktion -eller verkstadsplats har med andra ord inte varit några problem.

Per Ottosson var den första att skriva på kontrakt med sitt företag, OLF inventory. De arbetar med att effektivisera materialflöden inom lager och produktion imon många branscher från Trelleborg i söder till Boden i norr. Näst på tur var Magnus Bonnevier med Flagmax som producerar flaggstänger i aluminium och en produkt som håller ut företagsflaggan när det inte blåser. De båda flyttar in i industrihallen under våren 2023.

– Min nuvarande lokal är inte optimal för min verksamhet, jag kan optimera min lagerhållning på ett bättre sätt här tack vare takhöjden. Här kan jag visa intresserade kunder hur jag själv optimerar min nya lokal, säger Per.

Magnus håller med och poängterar också att takhöjden gör det mycket smidigare att tillverka hans flaggstänger:

– Takhöjden gör mitt arbete smidigare, men vi tycker också att läget här i Sörängen är väldigt bra. Det blir roligt att dela lokal med andra företag som man kan samarbeta med, säger han.

”Kommer växa de kommande åren”

YLAB är byggentreprenör och beräknar vara färdiga under våren 2023. Det är första gången som Aspehof bygger i Nässjö. Däremot har de tre byggen på gång samtidigt, men det tar vi vid senare tillfälle.

Varför satsar Aspehof fastigheter just i Nässjö? Det fick Johan Aspehof själv svara på:

– Det har funnits efterfrågan i Nässjö och vi tyckte att läget i Sörängsrondellen kändes bra. Vi tror att området kommer växa de kommande åren och det är mycket som händer redan nu, säger han.