Nu byggs First Class Padel i Nässjö

3 min läsning Publicerad 17 maj 2022

Nu är bygget av First Class Padels nya anläggning vid Sörängsrondellen i gång. Med utbud och standard som bräcker storstäderna ska First Class Padel sätta Nässjö på ”padelkartan”. ”Samtidigt som vi erbjuder Nässjöborna förstklassig padel ska vi locka spelare från andra delar av landet, bland annat genom våra tävlingar”, säger padelproffset Robert Kjellberg som kommer att ansvara för verksamheten.

Den 6 maj togs första spadtaget för den nya padelhallen. Från vänster syns Robert Kjellberg, First Class Padel , Johan Aspehof, Aspehof Fastigheter, Mikael Sjödahl First Class Padel, Johan Lindfors, First Class Padel och Anders Hermansson, First Class Padel,

Med elva padelbanor, en tennisbana och generösa ytor för möten och aktiviteter fördelat på cirka 5 000 kvadratmeter blir First Class Padel i Nässjö en rejäl anläggning med padelmått mätt. Ägaren Mikael Sjödahl vill dock inte gå in på byggkostnad:

– Men vi kan väl säga som så att det är den största privata satsningen på nybyggnation inom padel och tennis i Jönköpings län, säger Mikael Sjödahl som dessutom har rekryterat ett riktigt toppnamn för att utforma verksamheten. Robert Kjellberg, före detta elitspelare i tennis och numera proffs på Swedish Padel Tour, kommer att fungera som huvudtränare på anläggningen.

Padelarena i världsklass

Enligt Robert Kjellberg är det just kombinationen av förstklassiga lokaler och träningsupplägg som kommer att göra anläggningen unik – och till ett utflyktsmål:            

– Vi kommer att erbjuda padel i världsklass med banor och ett underlag som kan mäta sig med det bästa i storstäderna. Det, i kombination med de generösa kringutrymmena, åskådarläktare och vårt genomtänkta träningsupplägg gör Nässjöanläggningen speciell, säger Robert som berättar att det kommer att finnas totalt åtta tränare som jobbar med spelare på olika nivåer.

– Vår vision på First Class Padel är att erbjuda den ultimata padelupplevelsen för våra besökare, samt skapa en anläggning som blir en mötesplats för alla. Vi ska vara spelarens självklara val och bana väg för padelutvecklingen i Sverige. Störst fokus kommer att ligga på vår barn & ungdom satsning, First Class Padel Academy (NEXT Generation).

Man kommer också att anordna tävlingar som lockar  spelare från hela Sverige.

– Eftersom First Class Padel är ett företag med lokal förankring på Höglandet såg vi Nässjö som en attraktiv plats för etablering. Vi kan dels förstärka vår upptagning regionalt, samtidigt som vägar och järnväg gör det enkelt att resa hit med First Class Padel som ett utflyktsmål.

Bra logistiskt läge

Det är Aspehof Fastigheter som kommer att äga och förvalta fastigheten. Aspehof Fastigheter har sin bas i Jönköping och jobbar med kommersiella lokaler inom industri, handel och logistik. För bolagets VD Johan Aspehof var det en självklar satsning:

– Vi tror på First Class Padel och ser fram emot ett gott samarbete med Mikael Sjödahl och kompani. De har ett bra koncept där inte minst samarbetet med Robert Kjellberg sticker ut och ger verksamheten en kvalitetsstämpel. Ur vår synvinkel är Sörängsområdet mycket intressant med en bra placering utmed Riksväg 40 och förbindelser med järnväg, vilket gör det attraktivt för anläggningen att anordna större turneringar.

För själva byggnationen anlitas entreprenören YLAB Larssons bygg. Spaden är i jorden och om allt går som det ska räknar Johan Aspehof med invigning i början av nästa år.

Positivt för kommunen

En av dem som ser fram emot att spela på anläggningen är kommunstyrelsens ordförande Sara Lindberg som också fanns på plats för det första spadtaget.

– Det händer mycket positivt i Nässjö. Det byggs, nya företag och verksamheter etablerar sig här och befintliga företag expanderar. Här ser vi ett gott exempel på att det satsas. Det är fint att få vara med här och se när det första spadtaget tas och jag önskar både First Class Padel och Aspehof Fastigheter lycka till!