De Rada Pizzeria är Årets Nytänkare i Nässjö kommun

2 min läsning Publicerad 8 december 2020

För andra året i rad har Årets Nytänkare utsetts i Nässjö kommun. I år fick Gezim Preni och hans bolag ta emot utmärkelsen och 15 000 kronor.

Fredagen den 4 december hölls en småskalig prisceremoni för Årets Nytänkare i Nässjö kommun – De Rada Pizzeria. Från vänster står ägaren Gezim Preni och pizzabagaren Erjon Zenelaj.
Fredagen den 4 december hölls en småskalig prisceremoni för Årets Nytänkare – De Rada Pizzeria. Från vänster står ägaren Gezim Preni och pizzabagaren Erjon Zenelaj.

Sedan 2019 har Årets Nytänkare utsetts i Jönköpings läns samtliga kommuner. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort. Bakom utmärkelsen står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som är en av Science Parks finansieringsmöjligheter.

I Nässjö delar Science Park och Nässjö Näringsliv ut utmärkelsen. År 2019 prisades Mohammed Zeidan från Zeidan Import AB. I år uppmärksammades Gezim Preni som driver den nystartade restaurangen De Rada Pizzeria.

– Det här kom som en stor överraskning för oss, säger Gezim Preni. Vi är både stolta och glada över att få den här utmärkelsen. Vi är också väldigt tacksamma för all uppskattning som vi har fått från Nässjöborna, fortsätter han.

Trots coronapandemin vågade Gezim Preni satsa på sin dröm och öppna De Rada Pizzeria i maj. Restaurangen har introducerat en ny rätt för Nässjöborna – den napolitanska pizzan. Dessutom har Gezim med personal modet att experimentera med smaker.

– Varannan vecka finns en ny pizza med på menyn. Dessa tillfälliga pizzor har blivit så populära så en del av dem har fått stanna kvar för gott, som till exempel Pumpapizzan, säger Gezim.

Juryns motivering

Med stor kärlek och passion gör Årets Nytänkare i Nässjö kommun tradition och innovation till nya upplevelser för sina kunder.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.