Bodafors Skogstjänst är Årets Lantbruksföretagare

1 min läsning Publicerad 21 februari 2022

Bodafors Skogstjänst har tilldelats utmärkelsen Årets Lantbruksföretagare i Nässjö kommun. Priset delas ut av LRF:s kommungrupp i Nässjö, med syfte att uppmärksamma den gröna näringen.

Årets lantbruksföretagare Nicklas Jädernäs Bodafors Skogstjänst och prisutdelare Stina Wirfelt från LRF

”Bodafors Skogstjänst AB är en skogsentreprenör som med engagemang, intresse och flit demonstrerar hur ett aktivt skogsbruk utförs på bästa sätt.” Så står det i motiveringen för utmärkelsen till Årets Lantbruksföretagare i Nässjö kommun. Bodafors Skogstjänst ägs och drivs av Nicklas Jädernäs.

– Det är roligt att få uppmärksamhet, det ska vi vara stolta över, både jag och mina anställda, säger Nicklas.
Under de senaste tjugo åren har branschen blivit mycket mer medveten om miljöhänsyn vid avverkningar, berättar han.

Viktigt med små, lokala aktörer

Utmärkelsen Årets Lantbruksföretagare har delats ut i kommunen sedan 2016. Bland tidigare mottagare finns såväl lantbruk som gårdsbutiker. LRF verkar för landsbygdsutveckling och ser vikten av att det finns mindre entreprenörer lokalt som ägnar sig åt bland annat avverkning.

– Det är viktigt att det finns en infrastruktur, att det finns ett företagande i den här storleken och som arbetar på den här nivån, säger Stina Wirfelt.

Bodafors Skogstjänst har tolv anställda och ägnar sig åt slutavverkning och gallring, framförallt på det – Det är viktigt för oss att måna om våra anställda och förare. Vi står inför många utmaningar i branschen, inte minst när det gäller miljöhänsyn, säger Nicklas Jädernäs.

Priset Årets Lantbruksföretag i Nässjö kommun delades ut den 2 februari.