Aref förverkligade drömmen om ett eget skrädderi i Nässjö

2 min läsning Publicerad 26 oktober 2023

Skräddare Aref Rezaie har på kort tid byggt upp en blomstrande verksamhet med skrädderi och kemtvätt på Rådhusgatan i Nässjö. Nu satsar han vidare och breddar tjänsteutbudet. ”Vi kommer också att erbjuda hjälp med omklädsel av inredning med fokus på husbilar och entusiastbilar.”

Satsningen på egna butikslokaler på Rådhusgatan i Nässjö har blivit succé för skräddare Aref Rezaie som även erbjuder kemtvätt. 
Aref Rezaie började som lärling i skrädderi redan i tonåren när han bodde med familjen i Iran. 

Aref Rezaie började jobba som lärling i ett skrädderi i Iran redan när han var 14. 

– Mina kompisar jobbade där och jag blev förstås nyfiken. Jag kände direkt att jag hade hittat rätt. Här fick jag lära mig yrket från grunden av professionella skräddare, berättar Aref medan han hänger fram dagens beställningar. Byxor som ska läggas upp, kavajer som ska tas in och kläder som har lämnats in för kemtvätt. 

Drömmen om att starta eget

Efter att Aref kommit till Sverige och Nässjö var det förstås skolan som kom först. Men efter gymnasiet tog drömmen om ett eget skrädderi allt fastare form. 

– Jag blev peppad av en vän som bor i Norge. Han hade startat eget och börjat i liten skala och tyckte att jag skulle ge det en chans.

Sagt och gjort. Aref började jobba hemifrån och konstaterar att det fungerade oväntat bra att ta emot kunderna i lägenheten.

– Men så blev lokalen på Rådhusgatan ledig och jag bestämde mig för att satsa ordentligt.

Det här sätet till en klassisk entusiastbil ska snart få lite öm omvårdnad. ”Vi har klätt om inredningen till flera amerikanare men gör även inredning till husvagnar och husbilar”, berättar Aref.

Kunder från hela Höglandet

Det har han inte ångrat. Efter fyra år som skräddare och tre år med egen ateljé är han väl etablerad i Nässjö. Han har även fått uppdrag från lokala klädbutiker som han hjälper med kundändringar, bland annat Dressmann. 

– Kunderna har hittat hit och, framför allt, de kommer tillbaka! Jag tror att jag fyller ett hål på marknaden, vi är inte så jättemånga som har den här tjänsten i Nässjö. Dessutom har många kunder från resten av Höglandet hittat hit. Beslutet att satsa på kemtvätt har också visat sig vara helt rätt, säger Aref som nu breddar verksamheten. 

Förutom sömnadsrelaterade uppdragen, ändringar och lagning så kommer han också att klä om inredningar för bland annat husbilar, husvagnar och entusiastbilar.

– Jag har en kompis som är tapetserare. Han har lärt upp mig och kommer också att hjälpa till när det behövs. Vi har redan gjort en del jobb på några amerikanska bilar.

Nöjda kunder är grejen

Lika delar entreprenör och kreatör får Aref Rezaie sin vardagsenergi från nöjda kunder.

– Det är så himla roligt att se hur glada folk blir när de får tillbaka sina plagg och ser hur mycket det betyder med personlig passform. Att med en liten ändring skapa en elegant lösning som överraskar.