OBS! Det är evenemanget har redan ägt rum.

Koldioxid – den nya valutan?

24 november kl. 08.00 – 13.00 Rutab, Lerbacksgatan 2, NässjöHitta hit Gratis för intressenter i Nässjö Näringsliv, 495:- för övriga

Den 24 november sänder CSR Småland en regional hållbarhetskonferens, som följs från lokala orter runtom i länet. I Nässjö kan du följa konferensen hos Rutab och temat för årets konferens är ”Koldioxid – den nya valutan?”.

Välkommen till CSR:s hållbarhetskonferens! Denna förmiddag kommer att bjuda på information om utmaningar i att starta en banbrytande, nästintill fossilfri verksamhet och diskussionspanel om samverkan mellan kund och leverantör i omställningen till förmån för hållbarhet. Frågorna som årets konferens fokuserar på är:

  • Hur kan ett aktivt miljö- och klimatarbete skapa affärsvärde?
  • Genom vilka verktyg kan ett företag minska sina utsläpp?
  • Hur kan man som kund och leverantör samverka för att närma sig fossilfrihet, och genom detta öka bådas konkurrenskraft?

Vi kommer följa konferensen digitalt hos Rutab, där vi i det lokala programmet kommer ha särskilt fokus på uppföljning av klimatpåverkan.

Det lokala programmet kommer att börja med en presentation av Addtechs och Rutabs arbete inom hållbarhet, följt av en summering av grunderna för klimatrapportering. Därefter följer en kortare workshopdel, med syfte att dela erfarenheter, insikter samt utmaningar inom klimatrapportering och klimatdata. Sedan avslutas dagen med en gemensam lunch.

Program

08.00 Incheckning med kaffe och te

08.30 Föreläsning digitalt

10.00 Paus med fika

10.30 Föreläsning och workshop lokalt

12.00 Gemensam lunch

Föreläsare digitalt

H2 Green Steel – Malin Baltzar, Environmental Sustainability Manager 

Företaget grundades 2020 med visionen att använda en nästintill fossilfri process för att producera stål med hjälp av vätgas. Hållbarhet är en grundläggande del i affärsmodellen och produktion kommer att ske i Boden. Malin kommer ge deras perspektiv på hur prissättning på koldioxid och kundernas efterfrågan på grönt stål möjliggör för en ny stålindustri. 

Scania – Annelie Bjursell-Karlsson & Jan-Erik Levenstam, Supplier Quality Managers

Scania är en svensk lastbils- och busstillverkare med huvudkontor i Södertälje. I hållbarhetsfrågan fokuserar Scania på att utveckla ett effektivt transportsystem. De ser sig som en del av problemet men också en del av lösningen. Annelie och Jan-Erik kommer berätta om hur omställningen inom miljö och klimat inte bara är nödvändig ur ett samhällsperspektiv, utan även en möjlighet att göra nya tekniska och kommersiella lösningar som säkrar svensk verkstadsindustri i framtiden. 

Beslag & Metall – Jan Strandesjö, kvalitet- miljö- och hållbarhetsansvarig & Fredrik Söderlund, marknadschef. 

Familjeföretag i Ekenässjön som tillverkar och levererar komponenter främst till fordonsindustrin. Utgångspunkten är att med rätt förutsättningar, engagemang, och ansvar utveckla och säkerställa kundens behov. Vi kommer lyssna till hur innovation är en förutsättning för att skapa hållbara affärer, och hur rätt investeringar gör att företaget lyckas säkra konkurrenskraft i en hållbar framtid. Vi kommer även få ta del av ett samtal mellan Scania och Beslag & Metall, med fokus på hur samverkan mellan kund och leverantör kan se ut för att driva och utveckla en hållbar affär.

Föreläsare på plats hos Rutab

Addtech AB – Lena Ekbom, Hållbarhetschef

Lena har 20 års erfarenhet av att arbeta med hållbarhet inom industri och B2B, på så väl operativ som strategisk nivå. Lena har tidigare varit ansvarig för hållbarhet för en koncern inom Axel Johnsson gruppen, andra privatägda bolag samt även inom offentlig verksamhet. 

Rollen på Addtech innebär att koordinera & säkra att koncerners 150 bolag utvecklas i enlighet med Addtechs ambitösa hållbarhetsagenda.

Kostnad

Gratis för intressenter i Nässjö Näringsliv AB
495 kronor exkl. moms för övriga

Deltagarlista

Nyfiken på vilka som anmält sig till konferensen? Se deltagarlistan här!

Anmälan

Anmäl dig till konferensen i Nässjö i god tid då det finns ett begränsat antal platser. Vi behöver din anmälan senast den 17 november.


Ange eventuella önskemål om specialkost:

Godkänner du att vi visar ditt namn i deltagarlistan till detta arrangemang på vår hemsida?Eventansvarig

Har du frågor om eventet? Kontakta Erik Nygårds.

Erik Nygårds
Affärsutvecklare

0380-474 77
erik@nnab.se

Fler utbildningar & events

I Nässjö kommun och i närområdet finns det alltid något på gång för dig som företagare! Här kan du hitta både våra egna och våra intressenters event och utbildningar.