Veteranpoolen i Nässjö

2 min läsning Publicerad 19 oktober 2022

Veteranpoolen är ett flexibelt bemanningsföretag som har arbetskraft i form av veteraner. Med andra ord ålders- och avtalspensionärer. Sedan de startade 2007 har de öppnat 53 kontor i Sverige, varav ett i Nässjö som öppnade under april i år.

Elisabeth Sundin och Bosse Carlsson i Business Parks lokaler, där deras kontor finns.

Kontoret i Nässjö fokuserar på att erbjuda arbetskraft i hela höglandet. Deras utbud är brett: trädgårdsarbete, städ, fönsterputs, trädgårdsarbete, el, drifttekniker, snickeri, chaufförer ekonomi, stensättning och flyttjänster erbjuds. Deras utbud beror på behov från kund och vilka erfarenheter veteranerna har.

Idag har Nässjökontoret 69 veteraner som vill fortsätta arbeta efter pensionen, men på deras egna villkor. De väljer själva hur mycket de vill jobba och får uppgifter utefter deras tidigare arbetslivserfarenheter.

Deras verksamhet handlar om att stötta upp när kunder behöver, vare sig om det är över någon timme eller en heltidstjänst under en längre tid. Veteranerna arbetar på timme och behöver inte anställas av kunderna, vilket gör att det inte konkurrerar med arbetssökande på samma sätt.

Utöver arbete, har Veteranpoolen träffar tillsammans med deras medarbetare i form av utbildningar och sociala sammankomster.

En av deras tjänster är fönsterputs, som de dessutom har utvecklat till en helt ny nivå. Deras fönsterputs består av ultrarent vatten och innehåller inga kemikalier. Vattnet rensas genom ett filter som tar bort salt, metall, mineraler och mikroorganismer samt gör vattenmolekylerna laddade. Resultatet blir skinande rent och håller länge. Deras putsmaskin gör dessutom det möjligt att slippa stegar, ställningar och liftar då de kan stå på marken och nå upp till 20 meter högt. En ekonomisk – och säker lösning.

Veteranpoolen i Nässjö startades av Elisabeth Sundin och Bosse Carlsson. Tillsammans med deras medarbetare Mats Karlsson vill de fortsätta växa på höglandet. Företaget vill bli fler veteraner så de kan möta det behov som finns bland både privatpersoner och företag runt om höglandet. Inget uppdrag är för litet eller stort.

– Inga uppdra är för små eller stora, avslutar Elisabeth och Bosse.