Två Nässjöbutiker öppnar e-handel

2 min läsning Publicerad 10 december 2020

Greens och Nässjö Bokhandel öppnar varsin e-handelsbutik för att nå ut bredare – och hjälper Nässjöbor handla ansvarsfullt.

Julia Swanberg, butiksägare för Greens.

Pandemin har faktiskt ingenting med saken att göra, men att såväl Greens som Nässjö Bokhandel öppnar e-handelsbutik inför julen 2020 måste anses som vältajmat. Från och med nu kan Nässjöbor – och folk i hela landet för den delen – beställa produkter från de båda butikerna. Greens gjorde en provisorisk lösning i våras och körde igång e-handel över Instagram när ett visst virus tvingade folk att vara hemma. Men planerna på en webbshop har funnits länge.

– Vi har gått från att vara en renodlad klädbutik till att även vara en livsstilsbutik med inredning. Det var i samband med nyöppningen och det nya sortimentet som vi ville lansera en webbshop, säger Julia Swanberg, butiksägare. 

Utökat sortiment på Greens

I det nya sortimentet finns bland annat hantverk från handplockade Gotländska leverantörer.

– Vi hoppas att många ska kunna gå in på webben och bli inspirerade och känna att man kan handla lokalt även från andra orter. Det är många utflyttade Nässjöbor som kommer hem och handlar här och undrar varför vi inte har en webbshop, så det känns kul att kunna erbjuda det nu. Men webbshopen är även till för lokala kunder som vill kunna lägga beställningar för hämtning eller leverans, säger Julia. 

Hundratusentals böcker

Jenny Larsson och Patrick Eberhardsson, ägare för Nässjö Bokhandel.

Nässjö Bokhandel, som ingår i kedjan Ugglan Bokhandel, har genomfört ett omfattande e-handelsprojekt med 300 000 artiklar i sortimentet. Som fjärde butik av kedjans 85 butiker lanserar nu Nässjö Bokhandel sin webbshop. Delägare Patrick Eberhardsson tror att det kommer att öka försäljningen.

– Vi märker att många köp påbörjas i tv-soffan hemma, och vi vill vara där också. Det är den lokala biten vi är ute efter, att man fortfarande ska kunna handla lokalt även om man gör det online. Men vi tror även att det kan skapa trafik till den fysiska butiken, säger Patrick.

Nässjö Bokhandel har länge drivit en e-handelsbutik med kontorsvaror för företagare, vilken kommer att fortsätta som en separat enhet. Den nya webbshoppen kommer att ha ett digert sortiment och utgör ett bra alternativ för dem som är vana att handla sina böcker via nätet.

– Vi får igång webbshoppen lagom inför jul, den kanske kan avlasta en del i butiken under rådande omständigheter, säger Patrick. 

Marcus Wårdmark, handelsplatsutvecklare på Nässjö Näringsliv AB, ser styrkan i att Nässjöbutiker startar e-handel.

– På kort sikt innebär det att det under julhandeln finns alla möjligheter att e-handla lokalt och på så sätt shoppa ansvarsfullt, vare sig man väljer hemleverans eller att hämta varorna i butik. På längre sikt finns det också stora fördelar med att tillgängliggöra utbudet online, eftersom man i praktiken redan konkurrerar med hela övriga Sverige, säger han.

>> Gå till Greens webbshop

>> Gå till Nässjö Bokhandels webbshop

Visste du att…

… du kan handla lokalt och online i över 30 butiker och restauranger i Nässjö? På www.nassjoshopping.se/oppettider/ hittar du en lista över dessa webbshoppar!