Tosito fortsätter expandera och förvärvar två tomter i Nässjö kommun

2 min läsning Publicerad 8 december 2021

(Denna nyhet är uppdaterad med ny information!) Fastighetsbolaget Tosito expanderar och satsar i Nässjö kommun. Det Jönköpingsbaserade fastighetsbolaget har köpt en marktomt av Nässjö kommun och Arwidsro vid namn Lagret 2 och Lagret 3. Tomterna är sammanlagt ca 200 000 kvm och har ett perfekt logistikläge bredvid Sveriges största inlandsterminal (dryport), stambanan med dagliga tågskyttelförbindelser till bland annat Göteborgs hamn och Europa, och bara 25 minuter till E4:an.

Flygbild över Gamlarps Industriområde i Nässjö. Pilen visar platsen för Tositos nyförvärvade tomter. I området verkar idag bland annat PostNord, Intersport, Pölder Sport, Höglands Logistik, Tura Scandinavia, HT Ställverk och Eldon Installation.
Tomterna ligger precis bredvid Nässjös kombiterminal.
Tommy Fritz, vd på Tosito. Foto: Tosito

Nässjö kommun attraherar både företag och organisationer som vill ha bra pendlingsläge i Region Jönköping och attraktivt läge i Sverige och Skandinavien. Det är ett område som lämpar sig väl för industri- och logistikverksamheter och sedan tidigare finns det en rad olika satsningar som pågår i det attraktiva Nässjö. Detaljplanen är färdig och byggnation planeras att påbörjas inom kort.

– Vi tror på Nässjö och ser en stor tillväxtpotential i kommunen. Vi är tacksamma för den goda dialogen vi haft tillsammans med Claes och övriga på Nässjö Näringsliv och ser fram emot att få vara med och utveckla del av kommunen. Vår avsikt är att börja byggstarta så fort vi har rätt intressenter klara, säger Tommy Fritz, vd på Tosito.

– Tositos satsning i Nässjö ser vi som en väsentlig och spännande satsning av en nationell aktör som har god erfarenhet inom industri- och logistikområdet. Med ett aktivt samarbete med alla parter i marknaden är vi övertygade om att Tosito kommer kunna utveckla effektiva byggnader till ett näringsliv som nu växer och är i god tillväxt. Vi välkomnar Tosito och vd Tommy Fritz och Gustaf Hjertquist, projektchef med team, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv.


Pressmeddelande

Denna nyhet finns som pressmeddelande som är fritt att ladda ned och använda. Länka gärna till nnab.se om du använder våra bilder eller texter.