Toni satsar på Stadsparkskiosken – öppnar i helgen 

2 min läsning Publicerad 30 mars 2023

Äntligen ett vårtecken! I helgen är det nypremiär för Stadsparkskiosken. Bakom satsningen står Jönköpingsprofilen Toni El-Zouki som förälskat sig i Nässjös vackra stadspark.

Toni El-Zouki trotsar vädergudarna och gör vårfint i Stadsparkskiosken. Kunderna kan köpa glass, fika och lättare rätter. Sittplatser finns i paviljongen, om man inte planerar för picknick.
Toni El-Zouki har lång erfarenhet av att driva kioskverksamhet i anslutning till parker och badstränder.
Toni laddar för sommaren i Nässjö med glass i stora lass, både pinnglass och mjukglass. ”Min egen favorit? Mjukglass, vanilj med lite strössel på!” 

Vädergudarna är inte på vårhumör för tillfället – men det bekommer inte Toni El-Zouki. När Stadsparkskiosken öppnar är det vår. Punkt. 

– Lördagen den första april öppnar vi, förutsatt att tekniken är med oss. Vädret är som det är, skrattar Toni.

Superentreprenör med fokus på service

För Jönköpingsborna är Toni El-Zouki en välkänd profil. I dag står han bakom kioskerna vid Rocksjön i Jönköping och Oset i Huskvarna. Under årens lopp har han drivit ett 20-tal olika verksamheter. Något av en superentreprenör alltså – och nu har turen kommit till Nässjö.

– Alltid när jag är i Nässjö brukar jag tänka på att ni har det så fint i Stadsparken. Lekparken och minigolfbanan är jättetrevlig. Men jag undrade lite över kiosken där jag tyckte att det nog kunde vara lite mer liv och rörelse. 

Toni tog kontakt med Nässjö kommun och fick veta att kiosken tidigare drivits på säsongsbasis i kommunens egen regi. Och jodå, nog fanns det möjlighet att få hyra kiosken och driva verksamheten om intresse fanns. 

Lättare rätter på menyn

I veckan gick flyttlasset. Förutom glass, mjukglass och drycker kommer Stadsparkskiosken även att erbjuda lättare maträtter.

– Sallad, varm toast, korv… mat som kan funka både till lunch och till mellanmål, berättar Toni som kommer att fokusera mycket på barn och familj.

– Eftersom lekparken ligger här intill så känns det naturligt att tänka på barnen och deras föräldrar i första hand. Sedan hoppas jag att turismen kommer igång ordentligt i sommar. De lokala stadsparksflanörerna är förstås också varmt välkomna. 

Satsar på aktiviteter

Att det finns liv och rörelse i Stadsparken är lite av en hjärtefråga för Toni. 

Om det händer roliga och spännande saker så ökar trivseln, och då går affärerna också bra. 

– Jag har ju jobbat länge i servicesektorn och vet av erfarenhet att aktiviteter är viktigt för att skapa liv och rörelse. Därför ska vi försöka samarbeta med föreningar och andra aktörer kring olika aktiviteter. 

Sommaren 2023 blir ett pilotprojekt och faller det väl ut så kan Toni tänka sig att utöka och permanenta verksamheten.

– I sådana fall blir det ett lite större projekt och vi måste investera mer i el och ventilation. Men just nu ser vi fram emot vår och sommar!