KontorsSpecial nysatsar i Sörängen: ”Det är i Nässjö det händer”

2 min läsning Publicerad 30 mars 2023

Nu är det klart med ytterligare en etablering på handelsplatsen vid Sörängen. KontorsSpecial flyttar in i nya lokaler i början av maj. ”Vi tror på Nässjö och företagen här. Därför känns det självklart att satsa!”, säger Christina Fransson som är försäljningschef på KontorsSpecial.

Snart dags för flytt. I månadsskiftet april-maj flyttar KontorsSpecial tvärs över riksvägen till den nya handelsplatsen vid Sörängen. ”Vi öppnar i den nya lokalen den 2 maj och kommer att ha invigning på fredagen den 5 maj”, berättar Emma Lindberg som är butiksansvarig. 
Det är till Aspehof Fastigheters nya lokaler på Sörängen som flytten kommer att gå. 

Sörängen är ”hemma” sedan länge för KontorsSpecial i Nässjö. Men första veckan i maj går flytten tvärs över riksvägen, från lokalerna vid Mio till en helt ny butik. Hyresvärd är Aspehof Fastigheter som bygger nytt i anslutning till Biltema. 

– Ytan blir ungefär densamma, men det blir naturligtvis stor skillnad med nya lokaler och inredning. Det ska bli kul att få välkomna kunderna till en fräsch butik där vi har möjlighet att lyfta fram hela vårt sortiment, tycker Emma Lindberg som är butiksansvarig. 

Privatpersoner är också välkomna

Precis som namnet avslöjar så är företaget en stor leverantör av kontorsmaterial.

– Vi har också kontorsmöbler, inredning och ergonomilösningar. Dessutom satsar vi lite extra på företagspresenter, hygienartiklar, förbruknings- och städprodukter. Vi har även börjat med industri- och arbetskläder för att kunna erbjuda våra kunder allt de behöver. Det ska vara lite ”one stop shop” över det hela. Skulle man mot förmodan inte hitta det man behöver, så beställer vi hem och levererar ut med vår egen turbil, säger Emma som påpekar att privatpersoner också är välkomna att handla i butiken på Sörängen. 

De firar 80 år i år

KontorsSpecial är det regionala familjeföretaget som har vuxit till en riksangelägenhet. 

Företaget startade 1943 och firar därmed 80 år 2023. I dag drivs det av bröderna Stefan och Håkan Samuelsson och har cirka 75 medarbetare. I Nässjöbutiken jobbar två personer, förutom Emma även säljare Jenny Kjellman. Fysiska butiker finns även i Vetlanda, Jönköping, Västervik och Oskarshamn samtidigt som man säljer över hela landet via nätbutik. Som företagskund kan man också boka besök av KontorsSpecials säljare och handla bekvämt på hemmaplan. 

”Fint företagsklimat”

Försäljningschef Christina Fransson berättar att det var självklart att nysatsa på Sörängen:

– Nässjö har ett väldigt fint företagsklimat. Alla är så positiva – det är en härlig mentalitet, som präglas av affärsmässighet och generositet. Vi tror på företagen här och vi vill vara med där det händer!