System Technologies vinner upphandlingar värda 100 miljoner – nyanställer

3 min läsning Publicerad 29 oktober 2021

Nässjöbaserade IT-specialisten System Technologies skördar nya framgångar. På kort tid har företaget vunnit två strategiskt viktiga upphandlingar till ett värde av 100 miljoner kronor. ”Att ett litet företag i Nässjö får förtroendet i konkurrens med nationella, börsnoterade bolag är en fjäder i hatten”,  säger företagets försäljningschef Richard Ritheim.

Ett IT-företag i tiden. System Technologies försäljningschef Richard Ritheim och IT-konsult Joel Fischer har tillsammans med sina medarbetare hittat ett vinnande koncept .

Man behöver inte vända sig till de stora jättarna, eller ens gå utanför länet, för att kunna upphandla kvalificerade IT-tjänster. I tuff konkurrens med några av landets största aktörer har System Technologies vunnit upphandlingar för både Höglandsförbundet och Jönköping Energi.   

Uppdraget för Höglandsförbundet omfattar PC med tillbehör och tillhörande tjänster –livscykelhantering av köp och leasing av datorer samt olika typer av tillbehör som dockningsstationer, bildskärmar, tangentbord, kablage och andra tillbehör.

Ännu starkare fokus på hållbarhet

Det är tredje gången som System Technologies får höglandskommunernas förtroende, vilket säger en del om tidigare leveranser.

– Vi är naturligtvis jättestolta! I tilldelningen konstaterades att vi inte bara hade bästa pris, utan också den bästa lösningen. Det faktum att vi finns nära kunden och att vi i egenskap av en mindre aktör kan vara mer flexibla och kostnadseffektiva tror jag har varit avgörande. Att vi dessutom kan vara med och spara mångmiljonbelopp till våra kommuner här på Höglandet känns förstås extra bra, säger Richard Ritheim.

Inför den nya upphandlingen hade Höglandskommunerna förstärkt sina krav på hållbarhet ännu mer.

– Det innebär att vi har lösningar för hårdvarans hela livscykel både avseende återbruk och återvinning. Höglandsförbundet har varit mycket tydliga med att man önskar att datorerna kommer till användning även efter leasingperiodens slut och att det finns en spårbarhet i samband med återvinning, förklarar Richard Ritheim.

Digitaliserat arbetsflöde

Joel Fischer är en av företagets konsulter med flera års erfarenhet av att jobba med Höglandsförbundet. Han har även varit delaktig i den senaste upphandlingen och menar att framgången bygger på ett vinnande koncept.

 – Vi har hittat en metod som funkar med personlig kontakt, korta svarstider och närhet till kunden. Under den kommande fyraårsperioden kommer vi också att utveckla det digitaliserade arbetsflödet med ordrar och bekräftelser. I det här arbetet är våra partners Microsoft och Golden EDI viktiga pusselbitar, förklarar Joel Fischer.

Expanderar och nyanställer

Uppdraget för Jönköpings Energi är av liknande karaktär som det för Höglandsförbundet. Båda avtalen löper över fyra år och är tillsammans värda 100 miljoner kronor.

– Det här är naturligtvis oerhört betydelsefullt för vår vidare utveckling. Vi kommer att anställa ytterligare två medarbetare och på sikt får vi möjlighet att växa vidare organiskt, samtidigt som vi kan fortsätta att vara en stabil och trygg samarbetspartner för våra kunder. Vår ambition är att bredda kundportföljen ytterligare och växa både inom offentlig och privat sektor, säger Richard Ritheim.

Frihet och personligt ansvar

I dag har System Technologies åtta medarbetare och i första hand söker man två IT-tekniker.

– Vi konkurrerar med att vi har en dynamisk arbetsplats med god stämning och härliga kunder. Jag har själv valt att stanna kvar och utvecklas på System Technologies eftersom jag får stor frihet och personligt ansvar med möjlighet att själv styra mitt arbete. Sedan är det väldigt kul att få vara med på företagets tillväxtresa. Vi har verkligen skapat de här framgångarna tillsammans, säger Joel Fischer.