Caférangen återuppstår på Industrigatan

3 min läsning Publicerad 21 oktober 2021

Den 25 oktober öppnar Caférangen upp på nytt, denna gång på Industrigatan i Nässjö. Gamla stammisar kommer att känna igen sig i det uppskattade konceptet – men det nya läget skapar även förutsättningar för nya idéer att blomstra.

Hos Caférangen i Nässjö. Från vänster sitter Elin Westlund och Sofia Westlund, ägare och Josefine Comstedt, medarbetare.
Under de senaste veckorna har Caférangen varit i full färd med att renovera de nya lokalerna på Industrigatan.
Restaurangen öppnar på måndag den 25 oktober med lunchbuffé klockan 11-14.30.

När Caférangen tvingades stänga ner i vintras på grund av pandemin var ägarna noggranna med att säga att de hade mer kvar att ge.

– Vi kände att vi inte var riktigt klara. Vi slutade ju inte för att vi ville sluta utan vi var tvungna, säger Sofia Westlund, som äger Caférangen tillsammans med dottern Elin Westlund.

Den nya lokalen ligger strax utanför centrum i ett område där många företag håller till. Sofia Westlund ser bara fördelar med det nya läget. 

– Dels är det lättare att ta sig hit med bil och att parkera, och det är ljusare och trevligare lokaler med en trädgård. Vi har en del planer för trädgården till sommaren, vi tänkte få igång lite verksamhet, kanske några boulebanor och grill och någon scen, säger Sofia. 

Öppettiderna kommer att se ut som tidigare, mellan 11-15.30 med lunchbuffé fram till kl. 14.30. Precis som tidigare kommer man anordna after work och quizkvällar, där efterfrågan kommer att styra omfattningen. 

– Vi kommer även att ha frukostbuffé på onsdagar och fredagar från halv åtta till klockan tio. Vi tänker oss hantverkare och andra typer av kunder som vill ha frukostmöte eller bara lyxa till det, säger Sofia.

Tydligt fokus på catering

Caférangen har även tidigare tillhandahållit catering, men det är inget man har behövt marknadsföra i och med stora satsningar på andra aktiviteter. Efter nylanseringen kommer man att sätta ett större fokus på catering, och redan nu har de fått in en hel del bokningar som spiller över ända in i januari. 

– Vi har ett stort utbud och kan fixa det mesta. Vi är inte insnöade på en grej utan kan ordna även sådana menyer vi inte vanligtvis sysslar med, säger Josefine Comstedt.

Josefine är ett välbekant ansikte för Caférangens kunder. Hon har nu återanställts i nysatsningen och är en av de fyra och en halv anställda som kommer att arbeta på restaurangen. Kanske kan det bli aktuellt med fler anställda på sikt, menar Sofia.

God respons från trogna kunder

De som följer Caférangen på sociala media har under en tid känt till att de satsar igen, och responsen har varit mycket god. Caférangen har haft många stamkunder som ramlat in till fots tack vare det centrala läget. 

– Jag hoppas att de orkar ta sig hit ändå. Vi saknar dem, säger Sofia. 

Oavsett hur det blir med den saken tycks det uppenbart att nya stammisar är att vänta i ett område där många såväl bor som arbetar. Andra gången Caférangen öppnar i Nässjö är det med en djupare erfarenhet i bagaget. 

– Vi har helt andra erfarenheter än när vi öppnade förra gången, då hade vi ingen erfarenhet av att driva restaurang. Det är enklare att starta nu i och med att vi är ett inarbetat namn och de flesta vet vad de kan förvänta sig, avslutar Sofia Westlund.