Hotell Högland tillbaka på hög nivå – erbjuder coworking space

2 min läsning Publicerad 8 november 2021

Hotell Högland har återhämtat sig efter pandemin och är tillbaka på tidigare höga nivå – och erbjuder även numera ett ”coworking space”.

Maria Linder i hotellets nya co-working space.

Tack vare den tekniska utvecklingen är arbete idag mycket mer flexibelt – i alla fall det man kan betrakta som kontorsarbete. Det har Hotell Högland tagit fasta på och har öppnat ett ”coworking space”, det vill säga en lokal som rymmer ett antal arbetsplatser man kan hyra för att utföra sitt arbete.

– Tanken kom främst under pandemin och när folk jobbade hemifrån, att då kunna byta miljö. Det är ett väldigt mysigt kontor, tycker vi själva, säger Maria Linder, hotellchef.

Lokalen är till för de som behöver en tillfällig kontorsplats, för en dag eller bara för några timmar, och är utrustad med Wifi och skrivare och det mesta man kan tänkas behöva i kontorsväg. Med fönster ut över Stora Torget i Nässjö är tanken att hemmakontorsarbetaren ska kunna få en trevlig omväxling med närhet till lunch och konferensmöjligheter.

Rum för hybridkonferenser

I pandemins kölvatten kan man urskilja en trend där många möten sker som ett slags hybrid mellan fysiska och digitala möten, där vissa är på plats medan andra ansluter digitalt. Hotell Högland har gjort i ordning ytterligare en lokal med en utrustning för digitala konferenser och investerat i mobil utrustning till övriga konferenslokaler.

– Det känns som att folk vill träffas och konferera igen. Vi ser en ökning generellt, det har varit fullt tryck sedan i somras, säger Maria.

Hotellbranschen har drabbats hårt under pandemin, men för Hotell Höglands del har det vänt ordentligt.

– Sommaren 2021 var till och med bättre än sommaren 2019. Efter semestrarna har konferenserna börjat dra igång igen, så det har varit jättemycket bokningar. Dessutom är julborden fullbokade. Det känns som att vi är tillbaka där vi vill vara, avslutar Maria Linder.