Sportkompaniet och Friskis invigt i Nässjö

2 min läsning Publicerad 19 januari 2022

Storsatsningen på ett aktivitetscenter i Nässjö är slutligen i mål. På Sportkompaniet erbjuds padel, löparbana, golfsimulator, konferensrum – och inte minst huserar Friskis & Svettis där. Redan innan öppnandet hade Friskis fått 125 medlemmar.

 • data-srcset

  Såhär såg det ut vid invigningen av Sportkompaniet och Friskis & Svettis den 15 januari.

 • data-srcset

  Åsa Bellander, som är platschef på Sportkompaniet, hälsade besökare varmt välkomna med ett stort leende.

 • data-srcset

  Lukas och Cassandra Olsson med dotter var först på plats vid invigningen.

  +8
 • data-srcset

  Johan Thor konstaterade att det finns ett sug efter Friskis & Svettis i Nässjö

 • data-srcset

  Friskis & Svettis nya gymlokal i Nässjö.

 • data-srcset
 • data-srcset
 • data-srcset

  I aktivitetshallen finns även en golfsimulator, löparbana, konferensrum och padelbanor.

 • data-srcset
 • data-srcset
 • data-srcset

  Mikael Stålhandske är padelgurun som ska utveckla verksamheten på Sportkompaniet.

 • Klicka på bildspelet för att se alla bilder.

Nu är Sportkompaniet och Friskis & Svettis invigt i Nässjö. Sportkompaniet tjuvstartade redan i höstas, något som padelkonnässörer i Nässjö är bekanta med.

– Det har varit ett jättestort intresse för padel. Det är i stort sett fullbokat alla prime time-tider, säger Åsa Bellander, platschef på Sportkompaniet.

Padelintresset tycks inte veta något tak, varför Sportkompaniet anställt en egen padelansvarig. Mikael Stålhandske har fått uppdraget att tillsammans med Åsa Bellander driva och utveckla padelverksamheten.

– Det känns väldigt roligt och hedrande att få vara en del av en så här fin och stor satsning i Nässjö, säger han.

Succé från start för Friskis & Svettis

Friskis & Svettis har länge haft ögonen på Nässjö som etableringsort, men det var när Sportkompaniets planer på en anläggning blev kända som man tog steget. Redan innan öppnandet har man fått 125 medlemmar – och fler ska det bli. Johan Thor, verksamhetschef och till en början platschef i Nässjö, är glad över gensvaret.

– Det känns som att det finns ett sug i Nässjö. Vi vet att om det har gått riktigt bra kan medlemsantalet vara 10 procent av kommunens befolkning inom 5-6 år, vilket skulle innebära 3000 medlemmar. Så om ett år räknar vi med att vi har 1000 medlemmar, säger han.

Den största träningsformen på Friskis & Svettis är numera gym, men Friskis själ, som Johan uttrycker det, ligger i att anordna pass. Många olika typer av pass kommer att erbjudas:

– Vi kommer att ha skivstångspass, cirkelpass, core- och flexpass och till och med något yogapass. Men också spinning. Och så smyckar vi det med en premiumkänsla i ljud och ljus som vi vill ska vara inbjudande, säger Johan.

En mötesplats för alla

Med så många olika träningsformer under samma tak – dessutom med konferensrum för företagare och cafeteria – blir Sportkompaniet ett närmast unikt aktivitetscenter. Strax efter invigningen klockan tio på morgonen började folk strömma in för att skaffa gymkort på Friskis & Svettis och kolla in lokalerna.

– Det finns något för alla här och jag tror att det kommer att bubbla av liv under kvällstid, så målet är att få det till en mötesplats även dagtid, med hjälp av olika aktiviteter och i ett nära samarbete med Friskis, avslutar Åsa Bellander.