Speciella Stunder återuppstår – ny butik för livets höjdpunkter

2 min läsning Publicerad 3 maj 2021

Linda Shammo har öppnat en ny butik i Nässjö med fokus på bröllop och andra av livets stora ögonblick. Därmed har Speciella Stunder, som hon drev mellan 2005 och 2013, återuppstått – numera på Sörängsvägen och med ett bredare utbud.

Linda Shammo på Speciella Stunder i Nässjö. I bakgrunden syns brudklänningar.
Linda Shammo på Speciella Stunder i Nässjö.
På Speciella Stunder i Nässjö finns det gott om klänningar och kostymer att välja mellan. På bilden syns ett flertal kostymer.
Butiken har en uppsjö av bröllopskläder att välja mellan.
Även skor finns med i sortimentet.
Linda Shammo berättar att hon har breddat utbudet med presentartiklar och visar upp en hylla med nallar.

Det är inte optimala tider för att öppna en butik som riktar in sig på kläder till bröllop och stora fester. Pandemin har gjort det svårt för Linda Shammo att få en drömstart sedan hon öppnade sin butik Speciella Stunder på Sörängsvägen i Nässjö. Men hon tar omständigheterna med ro – och för att bredda sina intäkter har hon även börjat sälja presentartiklar: hushållstillbehör, bebisartiklar och sådant som man skänker vid livets stora firanden.

– När det inte är så många bröllop förbereder jag mig jättemycket, jag köper in nya saker och är redo. Jag tror att om corona lugnar ner sig så kommer det att bli väldigt många bröllop framöver, säger hon. 

Annan konkurrens idag

Många känner igen Linda sedan hon drev butik senast, även om det är sju år sedan hon stängde ner Speciella Stunder som då låg mitt inne i stan. Några stamkunder har hon egentligen inte haft, med tanke på att man förhoppningsvis endast köper en bröllopsklänning en gång (eller två eller tre, men kanske inte … tjugo). Att driva butik på 2020-talet är dock annorlunda från hur det var för bara några år sedan. 

– Det är jättestor skillnad. När jag hade butiken senast fanns det inte så mycket online, det fanns inte så många konkurrenter. Internethandeln påverkar konkurrensen en hel del. Dessutom var inte sociala medier en så stor sak då. Jag märker att de som är duktiga på Instagram lyckas bättre. Det är något som jag börjar lära mig, att hantera sociala medier för att nå ut, säger Linda Shammo.

Personlig service är styrkan

Numera driver Linda butiken i hemmiljö och håller öppet dagligen mellan klockan 10 och 18. För brudklänningar är det emellertid tidsbokning som gäller, för att Linda ska kunna ge kunden bästa möjliga service under en lång stund. Det är just det som är Speciella Stunders styrka – den personliga servicen och djupa branschkunskapen. Linda Shammo kan själv modifiera en brudklänning som behöver anpassas, och hon kommer med många tips och råd, vilket skapar trygghet för kunden. 

– Jag har fått några kunder vars släktingar handlat från mig förr, och jag märker att många är glada över att jag har öppnat igen, säger hon. 

Med en begränsning på åtta personer per tillställning har många som bekant skjutit upp sina bröllop. En bröllopsvåg är sannolikt att vänta så snart restriktionerna släpper. Det kan med andra ord bli bråda dagar för Linda Shammo framöver.