Spark Trade växer så det knakar

2 min läsning Publicerad 22 september 2022

Spark Trade är ett Nässjöföretag som verkar inom järnväg, så som: lokförare, planering och säkerhet. Efter ett par tuffa år fram till 2020, har tillväxten gått i rusande fart.

Patrick Norén framför Spark Trades lokaler.

Spark Trades affärer går bra, det går inte bortse från med deras ökande omsättning. År 2020 hade företaget en omsättning på 22 miljoner och under 2021 ökade den till 39 miljoner. Årets omsättning pekar också uppåt:

– Jag tror vi kan landa på över 50 miljoner innan året är slut och prognosen för 2023 är att det blir ytterligare tillväxt, säger Patrick Norén, vd och delägare på Spark Trade.

Patrick ute i deras lager som ligger i samma lokaler som kontoret.

Spark Trade har under de senaste två åren vuxit med både anställda och omsättning, vilket företaget också tror de kommer fortsätta med. Under 2021 gick företaget från 18 till 25 anställda och i år har de vuxit vidare till hela 38 medarbetare. 11 av dem på kontoret och resterande är ute på järnvägen. De räknar med att vara 40 anställda vid årsskiftet. Så det händer minst sagt mycket.

Anledningen till att de har anställt så många menar Patrick beror på att de får fler affärer där de måste ha bemanning som utför jobben. Han berättar också att de är nöjda med deras sätt att rekrytera. De har lyckats med att hitta passande personal som fungerar bra i deras verksamhet.

Patrick berättar om företagets satsningar framöver:

– Vi satsar på vår personal och trevlig arbetsmiljö. Renoverar lokalerna, har ett pingisrum, åker på teamworkresor, utbildar vår personal och alla har var sitt kontor samtidigt som vi också har mycket sällskapsytor.

Medarbetarna spelar pingis tillsammans.

Det viktigaste för Spark Trade är att personalen ska ha det bra och att de ska bli ett team. Det visas tydligt när vi går runt kontoret och Patrick berättar om deras framtidsplaner, arbetsmiljö och visar pingisrummet, som verkar vara väldigt populärt bland medarbetarna.