Fideli Omsorg satsar vidare i Nässjö

2 min läsning Publicerad 19 september 2022

Inom kort öppnar dörrarna till Norrboda 2 – Fideli Omsorgs andra gruppbostad i Nässjö. Det innebär att ytterligare sex vuxna personer kan få ett anpassat, naturnära lägenhetsboende med fina sällskapsutrymmen.

Jenny Lind och David Eller utanför det nya gruppboendet ”Norrboda 2”.

Boende i gruppbostad är en insats för personer med funktionshinder inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. De boende har egna lägenheter i direkt anslutning till varandra och med personal på plats, som ger stöd och hjälp efter behov.

I och med nysatsningen består Fideli Omsorg av sammanlagt tolv verksamheter. Huvudkontoret finns i Nässjö, liksom gruppbostaden Norrboda 1 som funnits i tre år. Företaget ser flera fördelar med att kunna öppna ännu en i samma område:

– Norrboda är ett bra läge – en villamiljö med närhet till naturen och med lite trafik. Att de två verksamheterna nu hamnar nära varandra gör det lättare att samarbeta med varandra, säger David Eller, verksamhetschef för Fideli Omsorg.

Något öppningsdatum är ännu inte spikat, men det kommer att bli under hösten. I samband med öppningen kommer Fideli Omsorg att bjuda in allmänheten till öppet hus och visa de nya lokalerna.

David och Jenny i en av sällskapsytorna.

Nyanställning pågår

Vilka personer som flyttar in påverkar rekryteringen av personal, berättar Jenny Lind, verksamhetschef för gruppboendet, som håller i rekryteringen. Hon räknar med att anställa mellan sex och tio personer.

– Det exakta antalet beror på vilka personer som flyttar hit och hur deras behov ser ut, säger Jenny.

Det gemensamma köket där alla kan samlas.

Livslånga bostäder och en aktiv vardag

Inom Fideli Omsorg finns flera medarbetare som har jobbat inom annan vård och under en längre tid på Fideli Omsorg. Därför är de starkt motiverade att vara med att skapa en bra helhet med hög kvalitet på det nya boendet, Norrboda 2. Det innebär ett boende som ger stor självständighet och möjligheter till en aktiv vardag. Som komplement till boendet finns även möjlighet till daglig verksamhet på Fidelis dagliga verksamhet, Fideli Forma. Där finns många aktiviteter att välja bland.

– Vi vill erbjuda boenden i en miljö där alla vill bo, säger David.

Om Fideli Omsorg

Fideli Omsorg erbjuder moderna boendelösningar för vuxna inom ramen för Socialtjänster (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Bolaget startades under 2017. Sedan dess har man öppnat 12 verksamheter runt om i Småland. Huvudkontoret finns på Postgatan i Nässjö.