SML köper central fastighet – Elajo ny hyresgäst

2 min läsning Publicerad 2 november 2023

Nu är det klart med en ny fastighetsaffär i centrala Nässjö. SML Fastigheter har förvärvat den tidigare butikslokalen i Pinnen-rondellen på Almenäsområdet. Ny hyresgäst blir Elajo som storsatsar med nytt kontor och lager.

I nästan tio år har Jem & Fixs gamla lokaler vid Pinnen stått tomma. Nu fyller SML Fastigheter och Elajo den med nytt liv. 
Martin Axeheim på SML Fastigheter och Martin Rambrandt på Elajo är glada över samarbetet. Nu väntar en omfattande renovering. Bland annat kommer entrén att flyttas och fönster att tas upp på långsidan ut mot gatan. 

Elajo i Nässjö har haft en positiv utveckling under lång tid. Och med det har behoven förändrats. 

– Organisationen ser helt annorlunda ut i dag än för tio år sedan. I dag är vi 22 medarbetare och lagret styrs just in time. Vi behövde ett annat flöde i våra lokaler och – framförallt – vi letade efter ett riktigt bra läge där vi kan vara med och jobba för framtidens Nässjö, förklarar Martin Rambrandt som är avdelningschef för Elajo i Nässjö.

Renoverar i skyltläge

Frågan gick till Martin Axeheim som är VD för SML Fastigheter:

– Vi hade lokalerna, men inte det skyltläge som Elajo efterfrågade. Därför gick vi ut och sonderade terrängen efter lediga fastigheter.

Den perfekta lösningen fann de i butikslokalen vid Pinnen-rondellen. Sedan Jem & Fix flyttade ut för snart tio år sedan har de stått tomma. 

– Att förvärva en fastighet som har stått tom länge och fylla den med liv känns jätteroligt och ligger helt i linje med vår företagsfilosofi. Elajo är ett lokalt bolag med ett långsiktigt engagemang i Nässjö och vi är väldigt glada över att få dem som hyresgäster, säger Martin Axeheim som nu har ett rejält renoveringsjobb framför sig innan Elajo kan flytta in framåt sommaren.

Plats för fler

Den nuvarande entrén kommer att flyttas. På långsidan kommer fönster att tas upp och dessutom ska lokalerna inredas med kontor, lager och fina personalutrymmen.

För den som är på jakt efter ett centralt läge för sin verksamhet finns dessutom möjligheten att bli granne med Elajo.

– Vi kommer att få ett antal hundra kvadratmeter över för andra hyresgäster, berättar Martin Axeheim.