Nässjös nya elbilspool gör det enkelt för företag

2 min läsning Publicerad 6 november 2023

Ett stenkast från Resecentrum, på parkeringen Oxen, finns Nässjös nya elbilspool som även vänder sig till företag. Bakom satsningen står Nässjö Affärsverk i samarbete med ER Bil. Perfekt när ditt företag behöver hyra en bil under kortare tid, för dina anställda, kunder eller besökare.

Bröderna Martin och Rickard Carlsson från ER Bil tillsammans med Ida Fredman från Nässjö Affärsverk.
Det är ingen överraskning att det är en Honda-e som ingår i elbilspoolen. ER Bil är ju trots allt en av Sveriges största återförsäljare av Honda.

Ibland kör det ihop sig. Företagets alla bilar har lyckats bli uppbokade samma dag. Kunder och konsulter på besök behöver kanske en egen bil för att ta sig runt. Det är för sådana tillfällen som Nässjö Affärsverk (NAV) och ER Bil har skapat Nässjös första elbilspool. 

Samverkan med näringslivet

– Från början var det ett utvecklingsprojekt hos oss på NAV. Vi jobbar mycket med hållbarhet och vill ligga i framkant med nya lösningar som kan gynna kommunens privatpersoner och företag. Den här elbilspoolen vänder sig till båda målgrupperna. Du kan hyra både som företag och privatperson, förklarar Ida Fredman som är ledningskoordinator på NAV. 

I sann Nässjöanda bestämde man sig för att samverka med det lokala näringslivet och gick ut med en förfrågan till bilföretagen. ER Bil nappade direkt. Förutom själva bilen har man med samarbetspartnern Avis tagit fram den digitala lösningen, berättar Martin Carlsson på ER Bil:

– När vi fick frågan så såg vi att vi skulle kunna knyta ihop säcken på ett bra sätt tillsammans med Avis. Det handlar inte enbart om affärsutveckling från vår sida utan är en del av vårt sociala hållbarhetsarbete. Vi vill ju Nässjö väl och vill vara med och utveckla staden.

Precis som i storstan

Att Nässjö, precis som många andra större städer, ska kunna erbjuda miljövänliga alternativ till privatpersoner och företag tycker teamet bakom elbilspoolen är en självklarhet.

– En poolbil är det perfekta komplementet när de egna logistiklösningarna inte räcker till. Den här bilpoolen är ju tänkt för korttidshyra, från några timmar till en dag. Behöver man bil under en längre period bör man välja en biluthyrningsfirma, säger Ida Fredman.

Ett fossilfritt val

Det strategiska läget på parkeringen Oxen, ett stenkast från Resecentrum, är optimalt. Bokar gör man enkelt via NAVs webbsida och det behövs inget medlemskap. När du hämtar bilen låser du upp den via bokningen – man behöver alltså inte krångla med en fysisk nyckel. Samma sak när bilen lämnas tillbaka. Det är bara att sätta bilen på laddning och låsa den via bokningssidan. 

Bilen, en pigg liten Honda-e, har plats för fyra personer, berättar Rickard Carlsson:

– Det är ingen långfärdsbil men en bekväm bil för stadskörning eller kortare utflykter. Att den dessutom drivs helt på el gör den till ett fossilfritt och klimatvänligt val.