Schenker Logistics växer snabbt i Nässjö

3 min läsning Publicerad 6 april 2022

Med nya stora vunna affärer har Schenker Logistics i Nässjö vuxit till 30 medarbetare – och fler ska det bli. Nyligen har man fyllt ytterligare 5000 kvadratmeter yta med gods inom e-mobility.

Oskar Samuelsson, operativ chef för Schenker Logistics i Nässjö med inkommet gods från den nya kunden Vässla.

För tre år sedan hade Schenker Logistics 16 anställda i Nässjö. Idag är de 30 och med fler anställningar på gång. Mellan 2018 och 2021 ökade de omsättningen med 54 procent varav 33 procent var under 2020 till 2021. Nyligen tecknade man två större kontrakt inom e-mobility, det vill säga med tillverkare av elfordon.

– Vi har knutit avtal med Vässla och Movs Technology, två svenska företag som är i en väldigt expansiv fas. De expanderar ut i Europa på nya marknader och det är en spännande resa vi har framför oss tillsammans med dem och hoppas kunna hjälpa dem som den globala aktör vi är inom transport och logistik. Det är riktigt kul för Nässjö att få in de här som kunder i regionen. De är stora spelare med spännande produkter, och de är utvecklande att samarbeta med, säger Oskar Samuelsson, operativ chef och kundansvarig på Schenker Logistics i Nässjö.

Unik verksamhet

Schenker Logistics finns med sju lager runt om i landet och fler är på gång i den nationella strategin. Lagret i Nässjö är inte störst till ytan med sina 23 000 kvadratmeter, men å andra sidan har man den största bredden i uppdragen. Utöver ren 3PL-verksamhet finns tekniker och ingenjörer på plats som arbetar med tekniska tjänster på elektronikverkstaden och kvalitetskontroll av aktiv och passiv materiel och utrustning.

– Vi jobbar så otroligt speciellt, det är ingen som förknippar tredjepartslogistik med uppgraderingar och reparationer av nätverk och telekomutrustning, vi är och snuddar på begreppet 4PL, samtidigt som vi har möjlighet att hantera bulk- och skrymmande gods. Så uppdragsmässigt är vi bredast. Om vi får in kontrakten som ligger signade med avsiktsförklaring så räknar vi med en expansion på ytterligare fem till sju personer under året i Nässjö.

Det lilla och stora företaget i ett

Verksamheten har som sagt närmare fördubblats under de senaste åren, vilket har inneburit många snabba omställningar. Nyligen har man genomfört två större kundimplementationer på bara en dryg månad – en manöver som i sällsynta fall klaras av på mindre än ett halvår. Hemligheten, menar Oskar Samuelsson, är kombinationen av den lilla ”familjeföretagskänslan” och ett organisatoriskt stöd från Schenker Logistics centralt.

– Jag tycker att det handlar mycket om kultur där alla ställer upp och tar en ”spade” när det behöver grävas, oavsett arbetsbeskrivning eller titel. Vi försöker vara i framkant, vi vill vara den attraktivaste arbetsgivaren på marknaden. Vi satsar mycket på vår personal och tycker också att det är viktigt att vi delar framgången med vår personal, att alla känner sig delaktiga i framgången – och då känner man sig delaktig även när det är lite mer utmanade tider som till exempel under expansion och implementeringar som kräver väldigt mycket av en organisation, säger Oskar.

Efter detta år – som av allt att döma kommer att bli minst lika expansivt som förra året – handlar det för Schenker Logistics i Nässjö om att hålla lite i handbromsen.

– Vi kommer naturligtvis aldrig säga nej till en affär som passar bra in i vår portfölj, men min strategi för nästa år är att låta organisationen återhämta sig och finjustera alla processer och metoder för att anpassa kostymen till dagens verksamhet med allt vad det innebär med ständiga förbättringar och högt kundvärde för våra uppdragsgivare. Vi ska växa förståndigt så att våra anställda får ha lite arbetsro innan vi går in i nästa fas, men aldrig sitta nöjda med vardagen, avslutar Oskar Samuelsson.