ITAB flyttar verksamhet från Hillerstorp till Nässjö

2 min läsning Publicerad 8 april 2022

ITAB Sverige fortsätter att investera i Nässjö. ”Vi fortsätter arbetet med att stärka Nässjö som bas för vår svenska verksamhet”, säger Jimmy Läfvenhaug som är VD för ITAB Sverige.

Jimmy Läfvenhaug, VD för ITAB Sverige

Nyligen valde man att ”plocka hem” verksamhet från Hillerstorp till Nässjö. För ITAB i Nässjö har det inneburit 6-8 nya tjänster på kollektivsidan och i dag finns ett drygt 80-tal av det svenska bolagets 140 medarbetare i Nässjö.

– Vår ambition är att satsa vidare på Nässjö som bas för att serva den svenska marknaden. Nu investerar vi i vår logistikanläggning och tanken är att Nässjö ska bli en spännande mötesplats för våra kunder, berättar Jimmy Läfvenhaug.  

I Nässjö finns i dag service-center, lager och produktion kopplat till ITABs erbjudande inom butiksinredningar för fackhandel.

– De senaste åren har vi  gjort en omstrukturering där vi har lagt samman olika verksamhetsdelar och i Nässjö erbjuder vi butiksinredning, belysning samt skräddarsydda butiks- och kassadiskar av den typ som förekommer i fackhandeln.

Stöttar butikerna i förändringsresan

Förändringarna i Nässjö syftar till att stärka ITABs roll som den självklara servicepartnern till retailföretagen.

– Vår marknad och våra kunder har förändrats permanent av den utveckling som sker online och den påverkan som detta har på konsumentbeteendet. Som ett resultat har vi utvecklat den nuvarande ITAB-verksamheten för att bättre stödja kunderna i denna förändringsresa. Starkare butiksupplevelser, mer analys av data och nya samarbeten ser vi som några av de största trenderna inom detaljhandeln framöver. Vi finns med på hela den resan och hjälper butikerna att stärka sina varumärken och upplevelser gentemot konsument enligt vårt erbjudande ”Rethink Retail. Together. I det här arbetet är Nässjö en viktig hubb där vi kan erbjuda allt från kreativ design till kundanpassad inredning och belysning samt utcheckningsområden.