Prysmain Group växer och vill bli fler

2 min läsning Publicerad 3 november 2022

Prysmian Group är ett globalt företag med sitt huvudkontor i Milano, som gjort skräddasydda kablar i Sverige sedan 1883. Du kanske känner igen Draka kabel? Det är nämligen ett av Prysmian Groups kommersiella varumärke, tillsammans med Prysmian och General Cable.

Salli Hara, CEO, ute vid deras kabeltunnor.

Nässjöproduktionen är över 40 år och flyttade hit från Stockholm. Nässjö är en av 109 fabriker över världen som Prysmian Group producerar kablar i. Nässjö är det enda kontoret/fabriken i Sverige med 185 medarbetare som arbetar på plats eller distans. I Sverige är dem ledande inom kablar, och är en av de största i Skandinavien.

Det är en robust produktion som gör två sorters kablar och finns över 3000 artikelnummer i fabriken.

Företaget växer i både fabriken och runt om, som till exempelvis lager. Därför vill de bli fler medarbetare för att kunna fortsätta växa och möta behovet som finns. Salli Hara, CEO i Prysmian Scandinavia, berättar att man blir en del av något mycket större än det man ser. Man får som anställd direkt en koppling till det nationella och globala företaget.

Salli Hara och Erika Göransson, marknadsansvarig inne i produktionen.

Att jobba på Prysmian Groups lager och fabrik vill Salli poängtera inte är så påfrestande som man kan tro, eftersom de använder sig av stora maskiner till det tyngsta arbetet. Hon berättar vidare att hon gärna ser fler kvinnor på fabriken och att man inte ska vara rädd för att klara av det. Det viktigaste är att hitta duktig och professionell personal.

– Några av personalen är från Stockholm och har flyttat hit med sina familjer för att arbeta här och man ser Nässjö som en trevlig stad att trivas i utanför arbetet. Vi har kunnat erbjuda relativt ”high profile” jobb till dem, säger Salli.

De har flertalet intressanta investeringar på gång, men de vill inte gå in på djupet på några av dem i dagsläget. Vi väntar med spänning.