PJ Olaison ny vd på JSC

2 min läsning Publicerad 1 februari 2021

JSC:s nuvarande vd Pelle Adelsfield går i pension och lämnar över stafettpinnen till JSC-veteranen PJ Olaison. Bakom sig har Adelsfield och JSC ett rekordår – och nye vd:n vill bygga vidare på företagets styrkor.

Pelle Adelsfield och PJ OLaison. Foto: JSC

Nu står det klart vem som blir ny vd på JSC när Pelle Adelsfield i och med månadsskiftet februari-mars går i pension: PJ Olaison, nuvarande HR-ansvarig, mångårig JSC-medarbetare och även delägare i bolaget.

– Jag är stolt över det JSC har utvecklats till idag och är glad över att tillsammans med alla fantastiska medarbetare fortsätta vår resa framåt för att erbjuda våra kunder IT-lösningar i framkant. Den kultur och starka gemenskap som kännetecknar JSC skapas när vi trivs på jobbet, inspireras av varandra och delar framgång tillsammans med kollegor och kunder. Jag tar mig an uppdraget som vd med stor ödmjukhet och vill tacka Pelle för det otroliga engagemang som bidragit till bolagets utveckling, säger PJ Olaison.

Vägledande direktör

PJ Olaison har funnits på JSC i hela 17 år och är därmed en av bolagets allra första medarbetare. Han har ansvarat för ett flertal av bolagets områden och har på senare tid varit inriktad på medarbetarfrågor. När han tillträder vd-tjänsten är rollen delvis en annan än vad den varit tidigare.

– Vi fortsätter att sätta medarbetaren först och i linje med vår platta organisation står nu förkortningen vd för vägledande direktör. Det är fortsättningsvis vd:n som har det exekutiva ansvaret, men vi vill betona att det handlar om en coachande roll, där ansvar och befogenheter tydligt delegeras ut i organisationen, säger Stefan Wik, styrelseordförande.  

Under Pelle Adelsfields ledning har JSC och alla medarbetare skapat nya rekordår såväl omsättningsmässigt som resultatmässigt. Med andra ord slutar han på topp – och han är inte orolig för fortsättningen:

– Det är få personer på JSC som har en så gedigen erfarenhet av alla områden i bolaget som PJ. När jag snart lämnar ett mycket under åren roligt yrkesliv bakom mig kommer jag vara helt trygg i att JSC går från styrka till styrka, säger Pelle Adelsfield.