24rental har etablerat sig i Nässjö

2 min läsning Publicerad 5 februari 2021

Släputhyrningsföretaget 24rental har öppnat på Mellangatan 14 i Nässjö, där Jem & Fix har funnits tidigare. Etableringsansvarig Jörgen Kalmerfjord berättar att de fått en bra start och är förbereda för en eventuell framtida expansion.

Jörgen Kalmerfjord, etableringsansvarig för 24rental, står framför ett 10-tal släpvagnar som de hyr ut i Nässjö.
24rental finns på 22 orter i Sverige och ägs av Brenderup Group sedan december 2020. På bild syns etableringsansvarig Jörgen Kalmerfjord.

I två månader har 24rental funnits i Nässjö. Stationen är den första på det Småländska Höglandet och är öppen dygnet runt.

– Våra stationer är helt obemannade, säger Jörgen Kalmerfjord, etableringsansvarig. För att hyra en släpvagn kan man antingen förboka en vagn via nätet, på www.24rental.se eller hyra direkt via vår hyrterminal, fortsätter han och visar oss till terminalen som liknar en telefonbox med en bankomat.

– På terminalskärmen väljer man om man redan har bokat släp eller vill boka. Sedan följer man bara instruktionerna. Man scannar sitt körkort, betalar och så öppnar sig en lucka med en nyckel till sitt släp. Om man inte har förbokat släp får man även ange hur länge man vill hyra sitt släp och vad för typ av släp man behöver. Majoriteten av våra kunder gör så kallade ”drop-in”-bokningar, säger han.

Vad har ni för släp?

– Vi har gallersläp, släpvagnar med kåpa, flyttsläp med ramp och biltransportsläp som även går att använda för båtar., svarar han.

Gott om utrymme för expansion

Idag finns 24rental med 11 släpvagnar i Nässjö, och fler kan det bli.

– Vi brukar börja med 10-12 vagnar på nya stationer, men märker vi att det finns behov av fler utökar vi. I dagsläget har vi plats för totalt 24 släp, så vi har redan förberett oss för en utökning, avslutar Jörgen Kalmerfjord.