Över 1,6 miljoner kronor i sålda Nässjö Shopping Presentkort

1 min läsning Publicerad 15 januari 2021

Under 2020 såldes rekordmånga Nässjö Shopping Presentkort. 1,6 miljoner kronor som kommer gå raka vägen ner i kassan hos restauranger, konditorier, butiker och salonger i stan.

På bild syns Jeansbolagets ägare i Nässjö Patrik Lindwall. Han håller upp Nässjö Shopping Presentkort.
Jeansbolaget är en av de många butiker som tar emot Nässjö Shopping Presentkort. På bild syns ägaren Patrik ”Putte” Lindwall.

Försäljningen av Nässjö Shopping Presentkort har ökat med 176 procent under 2020. En stor del av ökningen beror på att företag och offentliga verksamheter har valt att ge bort presentkort som julklapp till sina anställda. Den största beställaren har varit Nässjö kommun som gett bort 200 kronor till alla sina medarbetare.

– Det är helt fantastiskt vilket engagemang som företag, kommun och privatpersoner har visat för handlarna under julen 2020. Vi vill passa på att tacka alla som har valt att köpa Nässjö Shopping Presentkort som julklapp. Butikerna har det tufft och behöver allt stöd de kan få för att överleva och det är oerhört viktigt att vi fortsätter att handla lokalt, säger Marcus Wårdmark, ordförande i Nässjö Köpmannaförening och handelsplatsutvecklare på Nässjö Näringsliv AB.

Presentkortet är anslutet till 40 butiker i Nässjö och distribueras av Nässjö Köpmannaförening med hjälp av Nässjö Näringsliv AB. Nässjö Köpmannaförening är en förening med 42 medlemmar som också ansvarar för att skapa gemensamma öppettider i centrum och distribuera P-skivor.